ATP
Ο Rune "εκθρόνισε" τον Djokovic σε έναν τρομερό τελικό στο Bercy (vids)

 
Ο Rune "εκθρόνισε" τον Djokovic σε έναν τρομερό τελικό στο Bercy (vids)
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 18:46

Πραγματοποιώντας νέα μεγαλειώδη εμφάνιση, ο 19χρονος Holger Rune κέρδισε και τον Novak Djokovic σε έναν συγκλονιστικό τελικό, στον οποίο έχανε με σετ και με break στο 3ο σετ, για να τον "εκτοπίσει" από τον θρόνο του στο Bercy και να κατακτήσει πανάξια τον 1ο του τίτλο σε Masters 1000 διοργάνωση! Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη Top 10 νίκη στις 5 τελευταίες μέρες για τον Rune!

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη με επικό φινάλε, ο Holger Rune κατόρθωσε να σταματήσει τον Novak Djokovic και το φοβερό σερί του, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-3, 7-5 σε 2,5 ώρες, για να ολοκληρώσει την μυθική εβδομάδα του στο Παρίσι.

Ήταν δίχως αμφιβολία η σπουδαιότερη εβδομάδα στην καριέρα του Rune, μέχρι φυσικά την επόμενη, μιας και είναι μόλις 19 ετών. Ο νεαρός Δανός τενίστας κατάφερε να κερδίσει 6 αγώνες στις τελευταίες 6 ημέρες, ενώ στις 5 τελευταίες ημέρες κέρδισε τους μισούς τενίστες από το Top 10: τον Hubert Hurkacz, τον Andrey Rublev, τον Carlos Alcaraz, τον Felix Auger-Aliassime και τον Novak Djokovic.

Τη Δευτέρα θα βρεθεί και ο ίδιος στο Top 10, αφού από το Νο.18 του κόσμου θα αναρριχηθεί στο Νο.10, βελτιώνοντας κατά 8 θέσεις και το career high του. Θυμίζουμε πως αυτή ήταν η πρώτη του εβδομάδα στην καριέρα του στο Top 20, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μπήκε για 1η φορά στο Top 25!

Δεν θα μπορούσε να γραφτεί καλύτερα η ιστορία για τον Rune, που κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, σε έναν πολύ σπουδαίο αγώνα.

Ο Djokovic, όπως έκανε και στον χθεσινό ημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ξεκίνησε φανταστικά τον αγώνα, έκανε ένα γρήγορο break για να προηγηθεί με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω του, για να κλείσει το σετ στο 6-3 με ένα love service game. 

Λίγο έλειψε να βγει τελείως εκτός αγώνα ο Rune, κατάφερε όμως να κρατηθεί στον τελικό, επιστρέφοντας από το 0-40 στο 1ο game του 2ου σετ, για να κρατήσει το σερβίς του τελικά μετά από 3 ισοπαλίες.

Αυτό ήταν το πρώτο turning point του τελικού, με τον 19χρονο να κάνει το πρώτο του break στο αμέσως επόμενο game και να φτάνει στο 2-0. Στη συνέχεια ο Δανός πήρε άλλο ένα game ψυχολογίας, επιστρέφοντας από το 15-30 για να φτάσει και στο 3-0. 

Στα επόμενα games αμφότεροι οι δυο τενίστες σέρβιραν καλά και δεν είχαμε άλλες υποψίες για break, με τον Djokovic να κρατιέται σε απόσταση ενός break, αλλά τον Rune να μην του επιτρέπει να πλησιάσει περισσότερο. Με love service game ο Δανός έκανε το 6-3 και κατέκτησε το 2ο σετ στο 9ο game. 

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ, με τον Rune να δείχνει χαρακτήρα μεγάλου πρωταθλητή, αφού ο Djokovic βρήκε γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-1, όπως και στο 1ο σετ.

Ο 19χρονος παρόλα αυτά κατάφερε να μείνει στο 5ο game, στο οποίο ο Djokovic είχε game point για το 4-1, και τελικά να κάνει το break back άμεσα, για να μειώσει σε 3-2.

Αυτό όχι μόνο τον κράτησε στον τελικό, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξει και τα δεδομένα, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5.

Ακολούθησε ένα επικό game, το πιο μεγάλο του τελικού, με τον Djokovic να τα δίνει όλα για να στείλει το σετ στο tie-break. Ο Σέρβος προηγήθηκε με 0-30 και αργότερα κατάφερε να δημιουργήσει 6 break points για το 6-6, δεν αξιοποίησε όμως καμία από αυτές, σε ένα πρωτοφανές περιστατικό για τον ίδιο.

Κάποια τα έσβησε με μεγάλα σερβίς ο Rune, σε κάποια έκανε λάθη ο Djokovic, σε κάθε περίπτωση πάντως ο Rune έδειξε για ακόμα μια φορά στόφα πρωταθλητή και έμεινε όρθιος και ψύχραιμος στις πιο κρίσιμες στιγμές. Στο 2ο championship point ολοκλήρωσε και το επικό αυτό game, που είχε 7 ισοπαλίες, για να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, πανηγυρίζοντάς τον πέφτοντας στο έδαφος.

Αυτός ήταν ο 4ος συνεχόμενος τελικός που αγωνίστηκε ο Rune, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση μήνα πανηγύρισε 19 νίκες σε 21 αναμετρήσεις, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 250άρι της Στοκχόλμης και στο 1000άρι του Παρισιού και ήταν φιναλίστ στο 250άρι της Σόφιας και στο 500άρι της Βασιλείας.

Επίσης σ' αυτό το διάστημα πέτυχε τις 7 από τις 9 νίκες που έχει απέναντι σε Top 10 παίκτες, τις 5 από αυτές στις 5 τελευταίες μέρες, όπως αναφέρθηκε. Το Bercy αποτελεί τον 3ο τίτλο της καριέρας του (3-2 σε τελικούς), έχοντας κερδίσει και τους 2 προηγούμενους μέσα σ' αυτή τη σεζόν.

Ο Rune εκτός από το ντεμπούτο του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να ανεβεί και στο Νο.10 του Race, με το τρομερό φινάλε του στη φετινή σεζόν. Με την απόσυρση του Carlos Alcaraz από το ATP Finals, o Δανός θα είναι πρώτος alternate στο τουρνουά του Τορίνο και έχει πιθανότητες να αγωνιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει αποσύρει ακόμα τη συμμετοχή του από το Next Gen ATP Finals και αν δεν το κάνει θα πρέπει πρώτα να πάει στο Μιλάνο, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό του Next Gen τουρνουά.

Τέλος, έγινε ο μόνος παίκτης που κέρδισε τον Djokovic σε βαθμολογούμενο τουρνουά στο δεύτερο μισό του 2022, βάζοντας τέλος στο σερί 13 διαδοχικών νικών που είχε ο Σέρβος στα indoor τις τελευταίες εβδομάδων, 20 διαδοχικών νικών που είχε αν εξαιρέσουμε το Laver Cup στο δεύτερο μισό του 2022, καθώς και 13 διαδοχικών νικών που είχε στο Bercy!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots