ATP
Τσιτσιπάς: "Ο Μάρκος ήταν το είδωλο μου"

 
Τσιτσιπάς: "Ο Μάρκος ήταν το είδωλο μου"
Τσιτσιπάς: "Ο Μάρκος ήταν το είδωλο μου"
tennisnews team Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 21:17

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μάρκο Παγδατή, με τον οποίο έκανε μαζί διακοπές αυτό το Νοέμβριο στην Κύπρο.

Ο Τσιτσιπάς προπονήθηκε στο Ντουμπάι τις τελευταίες μέρες και μίλησε στην ιστοσελίδα Sport360. Μεταξύ άλλων, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, είπε πως ο Μάρκος Παγδατής ήταν το δεύτερό του είδωλο μετά από τον Roger Federer, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιτυχίες των Alexander Zverev και Karen Khachanov.

Ο Karen Khachanov έκλεισε τη χρονιά κερδίζοντας 4 Top 10 παίκτες και κατακτώντας το Paris Masters. Ο Alexander Zverev κέρδισε το ATP Finals. Αυτά τα επιτεύγματα σε ωθούν να πιέζεις τον εαυτό σου για να τα πας καλύτερα;

"Πιστεύω πως υπάρχει κίνητρο. Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους, όλοι θέλουν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, είναι λογικό, είναι ανταγωνισμός, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι το άθλημά μας, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο και αν έχω μια νέα γενιά παικτών από κάτω μου, ή ακόμα και από πάνω μου, ίσως με ωθεί λίγο περισσότερο."

Σε εξέπληξε που ο Zverev κέρδισε στο Λονδίνο;

"Όχι. Είναι εκπληκτικός παίκτης, δεν με εξέπληξε που κέρδισε το Nitto Finals. Το άξιζε, είχε μια φοβερή χρονιά, το 2018 πήγε καλά γι' αυτόν. Είχε κερδίσει αυτούς τους παίκτες πριν, οπότε δεν ήταν έκπληξη."

Ποια στιγμή της χρονιάς σε έκανε να νιώσεις τη μεγαλύτερη διαφορά σε σένα;

"Είχα πολλές στιγμές. Μια που ξεχώρισα, ήταν η παρουσία μου στη φάση των "16" του Wimbledon, που μου έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση. Επίσης τα ημιτελικά στην Ουάσινγκτον, επειδή σ' εκείνο το τουρνουά δεν είχα παίξει το καλύτερό μου τένις και με εξέπληξε που έφτασα ημιτελικά σε 500άρι χωρίς να το κάνω. Μετά κατάφερα να παίξω το καλύτερό μου τένις στο Τορόντο και ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα σ' εκείνο το τουρνουά, γιατί υπήρχαν πολλοί πόντοι εκεί και ήμουν υπερήφανος με τον εαυτό μου όταν έγινα ο νεότερος παίκτης που κέρδισε τέσσερις Top 10 παίκτες σε ένα τουρνουά, ήταν φοβερό."

Αν έπρεπε να διαλέξεις, σε ποιο Grand Slam θεωρείς πως θα έχεις την καλύτερη ευκαιρία σου για τον πρώτο major τίτλο;

"Θα έλεγα στο Wimbledon και στο Australian Open, ας μην ξεχνάμε τους Έλληνες φιλάθλους."

Ως Έλληνας, σε ενέπνευσε ο Μάρκος Παγδατής μεγαλώνοντας;

"Ήταν το είδωλό μου μεγαλώνοντας, του το είπα και όταν δειπνήσαμε μαζί κατά τη διάρκεια των διακοπών μου στη Λεμεσό. Δεν μπορούσα να το κρύψω. Ήταν το είδωλό μου μετά τον Federer. Ο Federer ήταν το είδωλό μου σε όλη μου τη ζωή, ο Παγδατής ερχόταν πάντα δεύτερος, εξαιτίας του στυλ παιχνιδιού μου και όλα αυτά. Αλλά σέβομαι τον Μάρκο, η καριέρα του είναι θαυμάσια και πάντα θα τον σέβομαι, επειδή προήλθε από μια μικρή χώρα και δημιούργησε ιστορία. Πάντα ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά του και να πετύχω αυτά που πέτυχε στο τένις. Το στυλ του ήταν επίσης πολύ διασκεδαστικό για να τον παρακολουθείς από την τηλεόραση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots