ATP
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του ο Basilashvili (vid)

 
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του ο Basilashvili (vid)
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του ο Basilashvili (vid)
tennisnews team Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 - 19:03

O Nikoloz Basilashvili κέρδισε τον Andrey Rublev στον τελικό του Hamburg European Open και κατέκτησε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο του στο Αμβούργο και 3ο σε ΑΤΡ διοργάνωση.

Ο Basilashvili ολοκλήρωσε την φανταστική εβδομάδα του στο Αμβούργο με άλλη μια δύσκολη νίκη, αυτή τη φορά επί του Andrey Rublev, με 7-5, 4-6, 6-3.

Ήταν ένας πολύ κλειστός τελικός, με τον Rublev να κάνει πρώτος break για το 3-1, όμως τον Basilashvili να απαντά άμεσα και να ισοφαρίζει σε 3-3. Ο Γεωργιανός είχε αργότερα ένα set point για το 6-4 και τελικά έκανε το break και πήρε το σετ στο 12ο game (7-5), αξιοποιώντας το 4ο set point του.

Ο Rublev συνέχισε να δίνει μεγάλη μάχη και στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε το μοναδικό break και πέρασε μπροστά με 4-3. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε 2 φορές το σερβίς του και έφτασε ως το 6-4, στέλνοντας τον αγώνα σε 3ο σετ.

Εκεί ο Basilashvili προηγήθηκε με 2-0 και με 4-1, κάνοντας 2 break στα πρώτα λεπτά. Στο 6ο game είχε διπλό break point για το 5-1 (1-4, 15-40), αλλά ο Rublev άντεξε την πίεση και μείωσε σε 2-4. Ο Basilashvili ωστόσο δεν κοίταξε πίσω του και έμεινε άτρωτος από τη γραμμή του σερβίς, χάνοντας μόλις έναν πόντο στα δυο τελευταία service games του και κλείνοντας με ένα love game τον αγώνα, 2 ώρες και 7 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Ήταν ο 3ος συνεχόμενος κερδισμένος τελικός για τον Basilashvili, που κέρδισε το 500άρι του Αμβούργου για 2η διαδοχική χρονιά. Έχει μεσολαβήσει και ο τίτλος στο Πεκίνο και το China Open, τον περσινό Οκτώβριο. Πλέον, ο Γεωργιανός έχει ρεκόρ 3-2 σε τελικούς.

Πριν από τον Rublev, o Basilashvili είχε αποκλείσει από το Αμβούργο τους Hugo Dellien, Juan Ignacio Londero, Jeremy Chardy και Alexander Zverev. Απέναντι στον Zverev, στα ημιτελικά, έσωσε και 2 match point!

Μεγάλο τουρνουά έκανε και ο Rublev, που στα ημιτελικά απέκλεισε τον κορυφαίο του ταμπλό, Dominic Thiem, ενώ είχε κερδίσει επίσης τους Cristian Garin, Casper Ruud και Pablo Carreno Busta.

Ήταν ο σημαντικότερος τελικός για τον 21χρονο Ρώσο, πρώτος σε τουρνουά ΑΤΡ 500, δεν τον κέρδισε όμως και παρέμεινε στον έναν τίτλο (1-2 σε τελικούς), τον οποίο είχε κερδίσει στο Umag της Κροατίας τον Ιούλιο του 2017. Τη Δευτέρα θα κερδίσει 29 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο. 49 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots