ATP
Ανατροπή και 8άδα ο Κύργιος (vids)

 
Ανατροπή και 8άδα ο Κύργιος (vids)
© Sportfoto Zimmer
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 22:08

O Νικ Κύργιος επέστρεψε από σετ πίσω και έδειξε πως θα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τον οποιονδήποτε φέτος στο γρασίδι, αποκλείοντας από τη Στουτγκάρδη το Νο.5 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili.

Το πρώτο του δυνατό τεστ στην Στουτγκάρδη έδωσε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά και επικράτησε του Νο.5 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, με 6-7 (4), 6-4, 6-3, μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 άσους, κερδίζοντας το 83% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (49/59) και το 69% στα δεύτερα (18/26). Μόνο μια φορά ήρθε αντιμέτωπος με break point σε όλο το παιχνίδι, στο πρώτο μόλις game, και το έσβησε.

Παρόλα αυτά βρέθηκε στη δύσκολη θέση του να είναι πίσω με σετ, αφού μετά από 2 χαμένα set points που είχε στο 12ο game για το 7-5, οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί ο Basilashvili επικράτησε με 7-4.

Κατάφερε μετά απ' αυτό να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο ο Κύργιος, που έδειξε πολύ θετικά χαρακτηριστικά και έφτασε τελικά στην ανατροπή. Συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς σε κανένα σημείο του 2ου ή του 3ου σετ.

Στο 2ο σετ έκανε το break στο 1ο game και προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο 3ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Γεωργιανού, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να φτάσει στην ανατροπή και να εξασφαλίσει την είσοδό του στα προημιτελικά του BOSS Open.

Επόμενος αντίπαλος για τον Κύργιο θα είναι ο Marton Fucsovics, που νωρίτερα σήμερα έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Hubert Hurkacz, No.3 στο ταμπλό, με 7-5, 6-7 (7), 6-3.

Να θυμίσουμε πως είναι πιθανός και ένας ημιτελικός μεταξύ του Κύργιου και του Στέφανου Τσιτσιπά, αν αμφότεροι κερδίσουν αύριο. O Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων, Andy Murray.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots