ATP
Πρόωρα εκτός στο Χάλε ο Rublev (vids)

 
Πρόωρα εκτός στο Χάλε ο Rublev (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/HalleWestfalen
tn team Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 17:26

O Andrey Rublev ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του για τη σεζόν του γρασιδιού, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Nikoloz Basilashvili και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Χάλε.

Ο Basilashvili, ο οποίος έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα στην Στουτγκάρδη και φαινόταν πιο άνετος στην επιφάνεια με χορτάρι, επιβλήθηκε του Rublev με 7-6 (1), 6-4, για να βγάλει πολύ νωρίς τον Ρώσο, Νο.3 στο ταμπλό, εκτός ταμπλό στο Χάλε.

Ο Basilashvili, ο οποίος είχε 6 άσους και κέρδισε τους 30 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς, βρέθηκε πίσω με 0-2 στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κέρδισε όμως 5 games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-2. Είχε ένα set point για να κλείσει το σετ στο σερβίς του στο 9ο game, αλλά ο Rublev το έσβησε και έκανε τελικά κι άλλο break, για να μειώσει σε 5-4.

Ο Ρώσος έστειλε αργότερα το σετ σε tie-break, όπου όμως ο Basilashvili κυριάρχησε κατά κράτος και επιβλήθηκε με 7-1. Ο Γεωργιανός έκανε αργότερα και το μοναδικό break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-2 και δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 1 ώρα και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Halle Open, o Basilashvili θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Oscar Otte και Miomir Kecmanovic. Θυμίζουμε πως ο Otte έφτασε μέχρι τα ημιτελικά τη περασμένη εβδομάδα στην Στουτγκάρδη.

Στον 2ο γύρο του Χάλε προκρίθηκε και ο Pablo Carreno Busta, No.6 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Holger Rune με 6-3, 7-6 (5). Αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά μόνο ένα break έγινε σε όλο το ματς, το οποίο έκανε ο έμπειρος Ισπανός, που ξέφυγε με 4-1 στο 1ο σετ.

Ο Carreno Busta,  οποίος έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Sebastian Korda και Cristian Garin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots