ATP
Στοιχηματικό σκάνδαλο με συμμετοχή των Karatsev και Basilashvili

 
Nikoloz Basilashvili
Nikoloz Basilashvili © Andrew Eichenholz
tn team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 - 9:42

Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε το γερμανικό δίκτυο ZDF, που αποκάλυψε ένα μεγάλο σκάνδαλο με παράνομο στοιχηματισμό, στο οποίο εμπλέκονται και δυο μεγάλα ονόματα του tour, οι Aslan Karatsev και Nikoloz Basilashvili.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το γερμανικό δίκτυο ZDF, ο Λευκορώσος Yahor Yatsyk, πρώην προπονητής των Karatsev και Basilashvili, είχε παροτρύνει και τους δυο παίκτες να αλλοιώσουν αποτελέσματα, όταν βρέθηκαν σε δύσκολη φάση.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, υπάρχουν στοιχεία για το ότι ο Yatsyk προσέφερε χρήματα και στους δυο παίκτες, ωστόσο δεν αναφέρεται αν τα δέχτηκαν. Θα γίνει όμως έρευνα για 5 πιθανούς αγώνες στους οποίους αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα.

Ένας από αυτούς ήταν στο Roland Garros του 2020, ένα παιχνίδι για το οποίο ο Karatsev έχει ήδη ανακριθεί από τη γαλλική αστυνομία, χωρίς να αποκαλυφθεί το όνομά του τότε. Ο τελευταίος χρονικά αγώνας που ερευνάται, ήταν στο πολύ πρόσφατο φετινό τουρνουά της Στουτγκάρδης, ένας αγώνας διπλού, στον οποίο ο Karatsev και ο Ισραηλινός Jonathan Erlich ηττήθηκαν από τους Rohan Bopanna και Denis Shapovalov με 6-4, 6-0.

Η πηγή του ZDF, είναι ένας προπονητής από την Ανατολική Ευρώπη, που διατήρησε την ανωνυμία του. Σύμφωνα με εκείνον, ο Yatsyk έχει εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη συμπεριφορά. Κυκλοφορεί στα τουρνουά με πολλά χρήματα και αναζητά νέους παίκτες που έχουν ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να τους δελεάσει με τις προσφορές του.

Τόσο ο Basilashvili, όσο και ο Karatsev, είναι αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά του Bastad στη Σουηδία. Ο Basilashvili, που είναι στο Νο.25 του κόσμου, εγκατέλειψε στον 1ο γύρο απέναντι στον Hugo Gaston στο 2ο σετ. Ο Karatsev κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Lorenzo Sonego με 6-0, 2-6, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Gaston.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots