ATP
Στο Top 15 ο Shelton

 
Στο Top 15 ο Shelton
© Japan Open
tn team Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 15:04

Μετά και την κατάκτηση του Japan Open, o 21χρονος Ben Shelton μπήκε για 1η φορά στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Στο Νο.7 διατηρήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Ben Shelton ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 500άρι του Τόκιο και κέρδισε τον 1ο τίτλο της καριέρας του, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ήδη καταπληκτική σεζόν του.

Ο 21χρονος Αμερικανός, ημιφιναλίστ στο US Open πριν 2,5 μήνες, κέρδισε 4 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και ανέβηκε στο Νο.15 του κόσμου, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 15 της ΑΤΡ.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στην κορυφαία 10άδα της ΑΤΡ, με τον Novak Djokovic να μένει με ασφάλεια στο Νο.1 και να είναι κοντά σε ένα ακόμα Year-end No.1, αφού κρατάει σε απόσταση τον Carlos Alcaraz, που απέσυρε μάλιστα τη συμμετοχή του από το Swiss Indoors αυτή την εβδομάδα.

Στο Νο.3 βρίσκεται ο Daniil Medvedev και στο Νο.4 ο Jannik Sinner, με τον Andrey Rublev να συμπληρώνει το Top 5. Ο Holger Rune είναι στο Νο.6 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.7, με τον Casper Ruud να τον ακολουθεί στο Νο.8. Στο Νο.9 επέστρεψε ο Taylor Fritz, που έριξε στο Νο.10 τον Alexander Zverev.

O Nicolas Jarry κέρδισε μια θέση και βελτίωσε "αθόρυβα" το career high του, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο No.20. Ο πρωταθλητής της Αμβέρσας, Alexander Bublik, κέρδισε 6 θέσεις και επέστρεψε στο Νο.30, ενώ ο Aslan Karatsev, φιναλίστ στο Τόκιο, κέρδισε 13 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37.

Πολύ καλή εβδομάδα είχε στο Τόκιο και ο Marcos Giron, που άφησε πίσω του 22 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.57. Νέα career high για τους Fabian Marozsan και Luca Van Assche, που κέρδισαν από 3 θέσεις και βρίσκονται στο Νο.62 και στο Νο.63 αντίστοιχα.

Νέο career high και για τον Pavel Kotov, που προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του ως qualifier, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, για να κερδίσει 28 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.81 της ΑΤΡ. Ο πρωταθλητής της Στοκχόλμης, Gael Monfils, κέρδισε 51 θέσεις και από το Νο.140 "αναρριχήθηκε" στο Νο.89 του κόσμου.

Τέλος, πολύ εντυπωσιακή άνοδο πραγματοποίησε ο 20χρονος Ιάπωνας Shintaro Mochizuki, που απέκλεισε τους Fritz και Popyrin στο Τόκιο για να προκριθεί στον πρώτο του ΑΤΡ ημιτελικό, για να βρεθεί στο Νο.131 του κόσμου από το Νο.215 (+84 θέσεις, +62 από το προηγούμενο ρεκόρ του).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots