ATP
Έχασε από το Νο.215 του κόσμου ο Fritz! (vid)

 
Έχασε από το Νο.215 του κόσμου ο Fritz! (vid)
© Hiroshi Sato
tn team Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 16:11

Την ώρα που διεκδικεί ένα από τα τελευταία εισιτήρια για το ATP Finals, o Taylor Fritz υπέστη μια οδυνηρή ήττα από το Νο.215 του κόσμου, Shintaro Mochizuki, μένοντας και αυτός εκτός προημιτελικών στο Japan Open του Τόκιο.

Κανείς από τους 3 κορυφαίους του ταμπλό του Japan Open δεν θα βρίσκεται στην τελική 8άδα, αφού πρόωρα αποκλείστηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Alexander Zverev και Casper Ruud, ενώ σήμερα την ήττα γνώρισε και ο Taylor Fritz.

Ο 25χρονος Αμερικανός, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.9 στο Race, ηττήθηκε από τον 20χρονο Ιάπωνα Shintaro Mochizuki, που παίζει στο τουρνουά με wild card και βρίσκεται στο Νο.215 της παγκόσμιας κατάταξης, με 0-6, 6-4, 7-6 (2).

Ήταν μια μεγάλη έκπληξη, ειδικά μετά από το κυριαρχικό 1ο σετ που έκανε ο Αμερικανός, ο οποίος είχε break point για να κάνει 1ος break και στο 2ο σετ, στο 6ο game.

O Mochizuki κρατήθηκε στο ματς, ισοφάρισε σε 3-3 και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 4-3. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ και έστειλε το ματς σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ ο Fritz είχε νέα ευκαιρία για να πάρει το ματς, αφού προηγήθηκε με 5-2. Ούτε αυτή την αξιοποίησε, με τον νεαρό Ιάπωνα να τον ισοφαρίζει στο 10ο game και τελικά να ολοκληρώνει την σπουδαία ανατροπή και την 1η Top 10 νίκη της καριέρας του στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2.

Στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση και μάλιστα σε 500άρι τουρνουά, ο Mochizuki θα αντιμετωπίσει τον Alexei Popyrin, που επικράτησε του Cristian Garin με 4-6, 7-6 (3), 6-2.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Alex De Minaur, που από το Νο.4 του ταμπλό είναι πλέον ο παίκτης με τη ψηλότερη θέση που συνεχίζει. Ο Αυστραλός επιβλήθηκε του Diego Schwartzman με 6-0, 7-5.

Τέλος, ο Aslan Karatsev ολοκλήρωσε την εξαιρετική ασιατική σεζόν του Zhizhen Zhang στο τελευταίο ματς της ημέρας, κερδίζοντας τον Κινέζο με 6-3, 6-4, για να κλείσει το ματς με τον De Minaur στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots