ATP
Προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του ο Struff

 
Jan Lennard Struff
Jan Lennard Struff @Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 23:37

Ο Jan Lennard Struff συνεχίζει να εντυπωσιάζει, κέρδισε αυτή την φορά τον Aslan Karatsev στη Μαδρίτη και πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, εκεί όπου τον περιμένει ο Carlos Alcaraz.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά, στον αγώνα ένταξης του στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε από τον Aslan Karatsev, ωστόσο ο Jan Lennard Struff δεν αποκλείστηκε από την διοργάνωση συνεχίζοντας ως Lucky Loser.

Ο Γερμανός τενίστας κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά κερδίζοντας σπουδαίους αντιπάλους, πήρε την ρεβάνς από τον Karatsev κερδίζοντας τον Ρώσο αντίπαλό του με 4-6, 6-3, 6-4 και πέρασε στον σπουδαίο τελικό του Mutua Madrid Open.

Ο Karatsev να σημειωθεί πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό του πόδι.

Η μάχη ήταν κλειστή, με τους δυο τενίστες να τα δίνουν όλα προσφέροντας πολύ ωραίο θέαμα διάρκειας 2 ωρών και 17 λεπτών.

Ο Struff ο οποίος βρίσκεται στο No.65 του κόσμου έβγαλε 15 άσους στο σερβίς του από τους συνολικά 37 winners, ενώ υπέπεσε σε 22 αβίαστα λάθη. Επίσης κατάφερε να σημειώσει 3 break στις 9 ευκαιρίες που είχε έναντι 2 του Karatsev στις συνολικά 7 ευκαιρίες που του δόθηκαν στον αγώνα.

Ο Jan Lennard Struff θα αγωνιστεί για 1η φορά σε τελικό της σειράς ATP Masters 1000, φιλοδοξώντας στη κατάκτηση του 1ου τίτλου στην καριέρα του.

Είναι η 2η φορά που θα αγωνιστεί σε τελικό, μετά από αυτόν στο χωμάτινο Bavarian Championships το 2021, εκεί όπου είχε γνωρίσει την ήττα από τον Nikoloz Basilashvili.

Στον τελικό ο Struff θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz που νίκησε νωρίτερα τον Borna Coric.

Οι 2 τενίστες έχουν βρεθεί αντίπαλοι 2 φορές, έχοντας από μια νίκη έκαστος. Η τελευταία μάχη τους κατέληξε στον Alcaraz ο οποίος κέρδισε με 4-6, 7-5, 7-6 (3), 6-4 στο Wimblendon το 2022, ενώ ο Struff είχε κερδίσει τον Ισπανό στο Roland Garros το 2021, με 6-4, 7-6 (3), 6-2.

Ο Karatsev θα επιστρέφει στο Top100 κερδίζοντας 70 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, και από το Νο.121 θα βρεθεί στο Νο.51.

Ο Ρώσος τενίστας έχει φτάσει και στο Νο.14 του κόσμου, μετά από εκείνη την σπουδαία χρόνια που πραγματοποίησε το 2021, με την κατάκτηση 2 τίτλων ATP, ο ένας μάλιστα στο 500άρι τουρνουά του Dubai Championships και έχοντας και την κορυφαία πορεία μέχρι τώρα στην καριέρα του, όταν έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots