ATP
O Τσιτσιπάς ξεπέρασε Struff και πήρε τη 1η νίκη του στη Ρώμη (vid)

 
O Τσιτσιπάς ξεπέρασε Struff και πήρε τη 1η νίκη του στη Ρώμη (vid)
tn team Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 - 22:51

Παρότι ζορίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, βρήκε τον τρόπο και μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του σκληροτράχηλου Jan - Lennard Struff, και να ξεκινήσει με επιτυχία τη πορεία του στο Masters 1000 της Ρώμης.

Τα βρήκε σκούρα από τον σταθερό Jan-Lennard Struff, αλλά είχε απαντήσεις, ανέβασε την απόδοση του και πήρε τη νίκη με 6-7(1), 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 34 λεπτά.

 

Ο Struff να θυμίσουμε ότι στη τελευταία μονομαχία με τον Στέφανο πριν από σχεδόν 1 χρόνο στο τουρνουά της Μαδρίτης, είχε καταφέρει να βάλει στοπ στην 8άδα.

Αυτή είναι η 1η νίκη του Τσιτσιπά επί του Struff στο χώμα, ενώ το H2H διαμορφώθηκε στο 3-3 συνολικά.

Το 1ο σετ ξεκίνησε με πολλά νεύρα για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε το 1ο μόλις game, στο σερβίς του και από νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει τον Γερμανό. Κατάφερε στο 8ο game να πετύχει το break back και να στείλει μετέπειτα το σετ στο tie break, χωρίς άλλες απώλειες.

 

Εκεί, ο Struff ήταν αρκετά σταθερός, πήρε διαφορά μετά από 5 σερί κερδισμένους πόντους, και με συνέπεια έκλεισε το σετ με 7-6(1).

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο επιθετικός, έσπασε το σερβίς του Struff στο 3ο game, παρότι δέχθηκε break back στο αμέσως επόμενο game, στο 5ο game έκανε εκ νέου break. Μετέπειτα με σταθερότητα μπόρεσε ο Έλληνας τενίστας να κλείσει το σετ με 6-4.

 

Με φόρα ο Στέφανος ξεκίνησε στο 3ο σετ, εκεί όπου στο 1ο μόλις game έκανε break, αλλά και πάλι ο Γερμανός αντίπαλος του έκανε άμεσα το break back. Με παρόμοιο τρόπο ο Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του στο 5ο game, και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-4.

 

O Τσιτσιπάς πέρασε στον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie που επικράτησε του Jaume Munar, με 6-3, 1-6, 6-3.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο Στέφανος έφτασε έως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Daniil Medvedev όπου στη συνέχεια μάλιστα ο Ρώσος κέρδισε το τρόπαιο.

Η καλύτερη επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή στη Ρώμη ήταν το 2022 εκεί όπου έφτασε έως τον τελικό γνωρίζοντας την ήττα από τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots