ATP
Άνοιξε λογαριασμό ο Shelton (vid)

 
Άνοιξε λογαριασμό ο Shelton (vid)
tennisnews team Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 12:35

O Ben Shelton κέρδισε τον Aslan Karatsev με 2-0 σετ στον τελικό του Japan Open και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο 500άρι του Τόκιο.

Ο Shelton ολοκλήρωσε τη φανταστική του εβδομάδα στο Τόκιο με νίκη επί του Karatsev με 7-5, 6-1, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Japan Open.

Ήταν ο πρώτος τελικός για τον 21χρονο Αμερικανό, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν και κατάφερε να κερδίσει τον 1ο τίτλο του.

Ο Shelton έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Karatsev, μια στο τέλος του 1ου σετ και άλλες 3 στο 2ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος.

Ο Shelton χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ και double break πίσω στον ημιτελικό με τον Marcos Giron, τον οποίο ανέτρεψε από το 6-7, 2-5. Έμεινε ζωντανός σ' αυτό το ματς για να μπει στον πρώτο του τελικό και σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να εγκαινιάσει και την τροπαιοθήκη του.

Αύριο θα κάνει και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από το Νο.19, που είναι και το σημερινό του career high, θα ανεβεί στο Νο.14 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots