ATP
1ος τελικός για τον Shelton (vid)

 
1ος τελικός για τον Shelton (vid)
tn team Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 - 15:27

O Ben Shelton έκανε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Marcos Giron και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Εκεί θα βρίσκεται και ο Aslan Karatsev.

Ο Shelton βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχανε με 6-7, 2-5 από τον Giron, κατάφερε όμως να γυρίσει το ματς και να κερδίσει τον συμπατριώτη του με 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Japan Open.

O 21χρονος Αμερικανός, ημιφιναλίστ στο US Open και Νο.19 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ και μετά βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, αφού έχασε το σετ στο tie-break και βρέθηκε πίσω με διπλό break στο 2ο σετ!

Κατάφερε όμως να κερδίσει 4 games στη σειρά και να μετατρέψει το 2-5 σε 6-5, μένοντας στο ματς. Στο 12ο game είχε τριπλό set point για το 7-5, όμως ο Giron κράτησε το σερβίς του και έστειλε το 2ο σετ σε tie-break.

Εκεί οι δυο παίκτες πήγαιναν μαζί μέχρι το 4-4, αλλά ο Shelton κέρδισε 2 πολύ σημαντικούς πόντους για να βρεθεί μπροστά με 6-5 και στο 5ο του set point συνολικά στο σετ και 1ο που είχε στο δικό του σερβίς, έκλεισε το tie-break και έστειλε τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο νεαρός Αμερικανός κατάφερε να σώσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε, για να κάνει το μοναδικό break στο 7ο game (4-3) και να ολοκληρώσει την ανατροπή μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Μετά από τις μεγάλες πορείες που είχε στο US Open (ημιτελικά), στο Australian Open (προημιτελικά) και στο Shanghai Masters (προημιτελικά), ο Shelton προκρίθηκε και στον πρώτο του τελικό στο tour.

Αύριο θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του, κόντρα στον Aslan Karatsev, που στον άλλον ημιτελικό επικράτησε της ευχάριστης έκπληξης του τουρνουά, του Ιάπωνα Shintaro Mochizuki, με 6-3, 6-4.

Θυμίζουμε πως ο Mochizuki έβγαλε εκτός τους Taylor Fritz και Alexei Popyrin, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό και στον πρώτο του ημιτελικό στο tour αντίστοιχα.

Ο Karatsev έκανε ένα άψογο ματς, αντιμετώπισε μόνο ένα break point και το έσβησε, ενώ "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Mochizuki, για να φτάσει στη νίκη σε 94 λεπτά.

Ο 30χρονος Ρώσος, Νο.50 στον κόσμο, θα παίξει για 5η φορά σε έναν τελικό στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του (3-1). Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός του από τον Ιανουάριο του 2022, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Σίδνεϊ, καθώς και ο 1ος σε 500άρι από τον Μάρτιο του 2021, όταν ήταν πρωταθλητής στο Ντουμπάι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots