ATP
Σπουδαίο ματς - στον τελικό ο Κύργιος (vid)

 
Σπουδαίο ματς - στον τελικό ο Κύργιος (vid)
Σπουδαίο ματς - στον τελικό ο Κύργιος (vid)
tennisnews team Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 - 4:10

Ο Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος νικητής ενός σπουδαίου ημιτελικού με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που είχε πολύ ωραίο θέαμα, ποιοτικό τένις και αγωνία μέχρι τον τελευταίο πόντο!

Ο Κύργιος επικράτησε του Τσιτσιπά με 6-4, 3-6, 7-6 (7) σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό στην Ουάσινγκτον, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Citi Open. 

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τους Κύργιο και Τσιτσιπά να παίζουν αμφότεροι πολύ καλό τένις. Ο Κύργιος τελείωσε το ματς με 43 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε 39 winners και μόλις 11 λάθη.

Ο Κύργιος ήταν ακαταμάχητος για κάτι περισσότερο από ένα σετ. Έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 3ο game και προηγήθηκε με 2-1, για να παραμείνει μπροστά μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το σετ με 6-4. Άνοιξε με break και το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0.

Ο Τσιτσιπάς είχε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του στο 2ο σετ και έκανε 2 συνεχόμενα break, για να μετατρέψει το 0-2 σε 5-2. Σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 στο 9ο game και ισοφάρισε, ολοκληρώνοντας το άψογο 2ο σετ με 11 winners και 3 αβίαστα λάθη.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ και οι δυο παίκτες σέρβιραν πολύ καλά. Ο Τσιτσιπάς ήταν ο μόνος που απείλησε με break point, στο 5ο game, όμως ο Κύργιος επέστρεψε από το 15-40 και έκανε το υπέρ του 3-2. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, που ήταν επίσης συναρπαστικό.

Ο Κύργιος φάνηκε να "καθαρίζει" την υπόθεση πρόκριση όταν προηγήθηκε με 5-1, ο Τσιτσιπάς όμως πήρε πίσω και τα δυο mini-break και ισοφάρισε σε 5-5. Σέρβιρε μάλιστα με επιτυχία και για το 6-5, δημιουργώντας για τον εαυτό του το πρώτο match point του ημιτελικού.

Με δυο μεγάλα σερβίς, ο Κύργιος έφερε match point στο δικό του μέρος, για το 7-6. Ο Τσιτσιπάς το έσβησε, αλλά ακολούθησε το καθοριστικό mini-break για τον Κύργιο, που είχε νέο match point στο 8-7, για πρώτη φορά στο σερβίς του. Το αξιοποίησε και ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη του απέναντι στο Νο. 1 του ταμπλό και το νέο Νο. 5 του κόσμου, σε 2 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Με την παρουσία του στα ημιτελικά για 2η διαδοχική χρονιά, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε ούτως ή άλλως το προσπέρασμα του Alexander Zverev και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Κύργιος προκρίθηκε στον 2ο τελικό του για το 2019, μετά από το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά θα αγωνιστεί για 9η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-3), 3ο σε τουρνουά της κατηγορίας ΑΤΡ 500, τη σημαντικότερη που έχει κερδίσει τίτλο.

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά της Ουάσινγκτον θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, στον οποίο ο Daniil Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Peter Gojowczyk.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots