ATP
Κέρδισε τον Murray ο Gasquet (vids)

 
Κέρδισε τον Murray ο Gasquet (vids)
Κέρδισε τον Murray ο Gasquet (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 23:49

O Richard Gasquet κέρδισε τον Andy Murray με 6-4, 6-4 στη μεγάλη επιστροφή του Βρετανού στο tour, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Cincinnati Masters. Πρόωρα αποχαιρέτησαν το τουρνουά οι Marin Cilic και Felix Auger-Aliassime.

O Gasquet επικράτησε του Murray με 6-4, 6-4 στην επιστροφή του Βρετανού στα μονά, μετά από το Australian Open και την εγχείρηση που έκανε στο ισχίο. Ο Murray έδειξε κάποια καλά στοιχεία, κυρίως στη φυσική του κατάσταση, αλλά δεν έκρυψε και το γεγονός πως απέχει ακόμα από τον καλό του εαυτό, βγάζοντας πολλές αδυναμίες στην επιφάνεια.

Ο Gasquet, ο οποίος επίσης ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό φέτος, προηγήθηκε με 2-0 νωρίς στο παιχνίδι. Ο Murray έσβησε break point αποφεύγοντας το 0-3 και έκανε το break, για να πάρει 3 games στη σειρά και να προηγηθεί με 3-2. Ο Gasquet έκανε κι άλλο break και ανέκτησε το πάνω χέρι στο 7ο game (4-3), για να πάρει τους 8 τελευταίους πόντους από τη γραμμή του σερβίς στο σετ και να το κατακτήσει με 6-4. 

Ο Γάλλος έκανε break με love στο εναρκτήριο game του 2ου σετ και βρέθηκε σε θέση ισχύος, από το 6-4, 2-0. Έσβησε ένα break point για το 3-1 και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, για να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος και να ολοκληρώσει στο 10ο game κι αυτό το σετ, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Gasquet, ο οποίος χρησιμοποιεί το protected ranking του στο Σινσινάτι, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του τοπικού Masters τον Dominic Thiem, στην πρεμιέρα του Αυστριακού στο τουρνουά.

Νωρίτερα σήμερα, δυο μεγάλα ονόματα αποχαιρέτησαν νωρίς το Σινσινάτι. Ο Marin Cilic ηττήθηκε από τον Radu Albot με 6-4, 7-6 (6), ενώ ο Miomir Kecmanovic ήρθε με φόρα από τα προκριματικά και απέκλεισε τον Felix Auger-Aliassime με 6-3, 6-3. Στον 2ο γύρο ο νεαρός Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

Ο Juan Ignacio Londero επικράτησε του Matteo Berrettini με 7-6 (3), 6-3 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Roger Federer, ενώ ο Sam Querrey θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic, μετά και τη νίκη του με 7-6 (2), 7-6 (1) επί του Pierre-Hugues Herbert, σε έναν αγώνα που ο Αμερικανός πέτυχε 18 άσους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots