ATP
Πρώτος τελικός Masters για τον Goffin (vids)

 
Πρώτος τελικός Masters για τον Goffin (vids)
Πρώτος τελικός Masters για τον Goffin (vids)
tennisnews team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 - 21:33

O David Goffin πήρε πρώτος την πρόκριση για τον τελικό του Cincinnati Masters, μετά την "καθαρή" νίκη του με τον Richard Gasquet.

Ο Goffin επιβλήθηκε του Gasquet με 6-3, 6-4 στον πρώτο ημιτελικό του Cincinnati Masters και πήρε μέσα σε 75 λεπτά την πρόκριση για έναν από τους σημαντικότερους τελικούς της καριέρας του.

Θα είναι ο πρώτος τελικός για τον Βέλγο σε διοργάνωση Masters 1000 και θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του. Έχει αγωνιστεί μόνο σε έναν μεγαλύτερο τελικό, πριν 2 χρόνια στο ATP Finals του Λονδίνου, όπου είχε ηττηθεί από τον Grigor Dimitrov.

Ο Goffin πέτυχε 5 άσους και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Gasquet. Έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του, στο ξεκίνημα του 2ου σετ, μένοντας πίσω με 0-2. Στη συνέχεια έκανε 2 break, στο 3ο (1-2) και στο 7ο game (4-3), για να αποκτήσει τα ηνία στο σετ και να το κατακτήσει με 6-4.

Για 13η φορά θα αγωνιστεί σε τελικό στην καριέρα του ο Goffin, o οποίος θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του (4-8), πρώτο μετά από σχεδόν 2 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Έχασε τους 2 τελευταίους τελικούς του, στο ATP Finals εκείνης της σεζόν και στο Halle Open τον φετινό Ιούνιο (από τον Roger Federer).

O αντίπαλός του στον αυριανό τελικό (23:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), θα προκύψει από την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Daniil Medvedev, που θα γίνει απόψε στη 01:00.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots