ATP
"Επιβίωσαν" Sinner και Zverev (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 23:53

O Jannik Sinner και ο Alexander Zverev χρειάστηκαν αμφότεροι 3 σετ, αλλά πήραν τις νίκες και συνεχίζουν στο ταμπλό της Ρώμης.

Ο Sinner επικράτησε στον τελευταίο αγώνα της ημέρας στο Foro Italico του Alexander Shevchenko με 6-3, 6-7 (4), 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του σημαντικότερου τουρνουά της πατρίδας του.

Παρότι κατάφερε να επιστρέψει από το 3-5 στο 2ο σετ, ο Sinner τελικά δεν απέφυγε το 3ο σετ, αφού στο tie-break o Shevchenko ήταν από νωρίς ο κυρίαρχος, προηγήθηκε με 6-2 και τελικά στο 3ο του set point έκλεισε το σετ.

Ο Ιταλός επανήλθε δριμύτερος στο 3ο σετ, όπου έκανε δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 5-2. Στο 8ο game βρέθηκε πίσω με 0-40, αλλά δεν παράτησε το game και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, ολοκληρώνοντας το ματς σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

Ο Sinner, ο οποίος έκανε την καλύτερή πορεία του στη Ρώμη πέρσι, φτάνοντας έως τα προημιτελικά, θα διεκδικήσει την Τρίτη τη δεύτερη διαδοχική του πρόκριση στην 8άδα, με αντίπαλο τον Francisco Cerundolo. Ο Αργεντινός κέρδισε νωρίτερα τον Gregoire Barrere, με 6-7 (0), 6-2, 6-2.

Δύσκολα πέρασε και ο Alexander Zverev, που έκανε την πρεμιέρα του σήμερα, σε ένα από τα παιχνίδια που δεν έγιναν εξαιτίας της βροχής χθες. Ο Γερμανός βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στον David Goffin, ανέβασε όμως την απόδοσή του και τελικά έφτασε στη νίκη με 5-7, 6-3, 6-4.

Στον 3ο γύρο ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον JJ Wolf, που έκανε την έκπληξη χθες, κερδίζοντας τον Hubert Hurkacz με 6-3, 6-4.

Τέλος, δύσκολη πρόκριση και για το Νο.4 του ταμπλό, Casper Ruud, που χρειάστηκε το tie-break του 3ου σετ για να κάμψει την αντίσταση του Alexander Bublik, με 6-1, 4-6, 7-6 (0). Τον Laslo Djere θα βρει μπροστά του την Τρίτη ο Νορβηγός, για να διεκδικήσει τη θέση του στην τελική 8άδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots