ATP
McEnroe: "Ίδιο για όλους το shot clock"

 
McEnroe: "Ίδιο για όλους το shot clock"
McEnroe: "Ίδιο για όλους το shot clock"
tennisnews team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 - 17:28

O John McEnroe σχολίασε τα όσα συνέβησαν με τον Νικ Κύργιο στο Σινσινάτι και υποστήριξε πως ο κανονισμός με τον χρόνο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ευέλικτος.

"Αυτό που θέλουν οι παίκτες είναι να γίνουν ξεκάθαροι οι κανονισμοί. Όταν ήρθε το hawk-eye για τους αμφίβολους πόντους, άρεσε σε όλους, διότι ήταν ένα δίκαιο σύστημα. Τώρα μπήκε το ρολόι 25 δευτερολέπτων και πρέπει να εφαρμόζεται πάντα και να μην είναι ευέλικτο", ανέφερε ο McEnroe, σε συνέντευξή του για τη Marca.

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο άνευ προηγουμένου για όλα όσα έκανε στο Σινσινάτι, είχε στον αγώνα του με τον Karen Khachanov μια έντονη διαφωνία με τον διαιτητή, που του έδωσε warning επειδή καθυστέρησε να σερβίρει σε έναν πόντο προς το τέλος του 2ου σετ. Ο Κύργιος έφερε για άλλη μια φορά στο τραπέζι το ζήτημα της διαφορετικής μεταχείρισης, ζητώντας από τον διαιτητή να του βρει έστω και ένα βίντεο στο οποίο ο Rafael Nadal ξεκινάει έναν πόντο γρηγορότερα από εκείνον.

"Ο Κύργιος σίγουρα καθυστέρησε πολύ να σερβίρει στο τέλος του 2ου σετ με τον (Karen) Khachanov, αλλά γενικά είναι ένας από τους παίκτες που σερβίρουν γρηγορότερα στο tour. Αν έχεις τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα -και το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία- δεν θα σε αντιμετωπίσουν το ίδιο όπως τον (Roger) Federer, ή άλλα παιδιά που δεν παραβιάζουν ποτέ τους κανονισμούς", συνέχισε ο κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων.

"Αν καταφέρει να είναι συνεπής, θα είναι ένας από τους καλύτερους. Τώρα δε δείχνει πρόθυμος να το κάνει αυτό. Όλοι γνωρίζουμε ποο ταλέντο έχει και πόσο δημοφιλής είναι. Είναι καλός άνθρωπος και προσφέρει πράγματα στο τένις, γι' αυτό και υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τον δουν στο γήπεδο. Αυτό που δε μ' αρέσει, είναι που δε δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό", κατέληξε ο 60χρονος Αμερικανός, ο οποίος θα συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τον Κύργιο τον Σεπτέμβριο, στο Laver Cup της Γενεύης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots