ATP
50ός τελικός Masters 1000 για τον Djokovic (vid)

 
50ός τελικός Masters 1000 για τον Djokovic (vid)
50ός τελικός Masters 1000 για τον Djokovic (vid)
tennisnews team Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 - 16:54

Διατηρώντας το απόλυτο των κερδισμένων σετ γι' αυτή την εβδομάδα, ο Novak Djokovic ξεπέρασε και το εμπόδιο του Grigor Dimitrov, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Paris Masters, που θα είναι ο 50ός του σε 1000άρι τουρνουά.

Ο Djokovic συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση που έχει στο Paris-Bercy και προκρίθηκε για 6η φορά στην καριέρα του στον τελικό του παρισινού Masters, 2η συνεχόμενη. Θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του στο τουρνουά, αφού μόνο σ' έναν τελικό έχει ηττηθεί, τον περσινό, από τον Karen Khachanov.

Στον πρώτο ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε του Grigor Dimitrov με 7-6 (5), 6-4 και προκρίθηκε στον 50ό τελικό του διοργάνωση της σειράς Masters 1000.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Djokovic να δείχνει πιο ευάλωτος από χθες, όταν έκανε μια μεγάλη εμφάνιση για να κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, και τον Dimitrov να παίζει εξαίσιο τένις.

Παρόλα αυτά, ο Σέρβος είπε την τελευταία λέξη στο σετ, καθώς ο Dimitrov δεν αξιοποίησε τη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο tie-break, όταν ήταν μπροστά με 5-4 και είχε 2 σερβίς στη διάθεσή του. Ο Djokovic κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους - 2 εξ αυτών με mini-break - για να βάλει τέλος στο 1ο σετ, έπειτα από μια ώρα μάχης.

Στο 2ο σετ ο Nole έπαιξε πιο ελεύθερα και πήρε το break που χρειαζόταν, για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Δεν κοίταξε πίσω του ο Σέρβος και στο 10ο game ολοκλήρωσε την αποστολή του, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Djokovic, σε 10 αναμετρήσεις απέναντι στον Dimitrov. O 32χρονος Σέρβος έφτασε επίσης τις 36 νίκες στο Bercy (36-8) και τις 52 στη φετινή σεζόν (52-9).

Αύριο θα διεκδικήσει τον 34ο τίτλο του σε τουρνουά Masters, τον 5ο τίτλο του στο 2019 και τον 77ο τίτλο συνολικά στην καριέρα του. Με την πρόκριση πήρε και μια ανάσα για τη μάχη του Year-end No.1, καθώς αν έχανε σήμερα τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ δύσκολα.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Παρισιού, ο Rafael Nadal θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov, στις 17:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD). Αν ο Nadal περάσει στον τελικό, τότε ο Djokovic θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει αύριο τον τίτλο, για να παραμείνει στη μάχη του Year-end No.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots