ATP
Djokovic: "Το Νο.1 είναι ανοιχτό"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 - 7:17

Ο Novak Djokovic μίλησε για τη μάχη του Year-end No.1 που αναμένεται να δώσει με τον Rafael Nadal στο Λονδίνο, αλλά και για το ενδεχόμενο να κατακτήσει για 6η φορά το ATP Finals και να ισοφαρίσει το σπουδαίο ρεκόρ του Roger Federer.

"Είναι ανοιχτό και για τους δυο μας. Προφανώς αυτό θα είναι το τουρνουά που θα το κρίνει. Είναι σε καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά η νίκη μου στο Παρίσι με βάζει σε επίσης καλή θέση. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, εξαρτάται από το πως θα τα πάει εκείνος στο τουρνουά. Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ στους δικούς μου αγώνες και σίγουρα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό από την αρχή του τουρνουά, γιατί πρόκειται για τους 8 καλύτερους παίκτες του κόσμου. Δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσεις στο τουρνουά χωρίς να είσαι καλός από την αρχή του", είπε ο Djokovic, ο οποίος υπολείπεται 640 βαθμών του Nadal, ωστόσο σίγουρα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση των δυο.

Ο Nole κατέκτησε το Paris Masters πριν από μια εβδομάδα, ενώ ο Nadal αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τα ημιτελικά, εξαιτίας τραυματισμού στους κοιλιακούς μυς. Όπως όλα δείχνουν, ο Ισπανός θα παραμείνει αμφίβολος μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού κανείς από το περιβάλλον του, ούτε καν ο ίδιος, δεν μπορεί για την ώρα να είναι σίγουρος για τη συμμετοχή του.

Ο Djokovic, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε σε μια άλλη συνέντευξή του πως θέλει τον Nadal στο Λονδίνο, διεκδικεί το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του, καθώς και τον 6ο τίτλο του στο ATP Finals, με τον οποίο θα ισοφαρίσει τον πολυνίκη του θεσμού, Roger Federer.

"Είναι μεγάλο το κίνητρο φυσικά. Αγαπώ αυτό το άθλημα και με νοιάζει να τα πάω όσο πιο καλά γίνεται. Προσπαθώ να γράψω ιστορία και είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο όσα καταφέρνω. Βρίσκομαι στην προνομιούχα θέση να απειλώ το ρεκόρ του Roger με το να διεκδικώ τον 6ο τίτλο μου εδώ. Αλλά όλοι έχουμε διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικά ταξίδια και εγώ απλά προσπαθώ να αγκαλιάσω το δικό μου ταξίδι και να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots