ATP
Djokovic: "O Roger είναι πρότυπο ακόμα και για μένα"

 
 Roger Federer & Novak Djokovic
Roger Federer & Novak Djokovic Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 11:43

Δεν έχει σημασία που είναι μαζί με τον Rafael Nadal o μεγαλύτερος αντίπαλός του εδώ και χρόνια, ο Novak Djokovic είπε πως ακόμα και σήμερα, ακόμα και για εκείνον, ο Roger Federer αποτελεί ένα πρότυπο.

"Δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που έκανα καλά στο παιχνίδι. Ρεαλιστικά, ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και σίγουρα άξιζε τη νίκη. Σέρβιρε καλά, κινούταν καλά, επέστρεφε τα σερβίς μου πολύ καλά. Από τη μεριά του, τα έκανε όλα καλά. Από τη δική μου, έπαιζα αρκετά μέτρια. Δεν διάβασα καλά τα σερβίς του, ήταν κακό παιχνίδι για μένα", είπε ο Djokovic, ο οποίος θα μείνει για πρώτη φορά εκτός ημιτελικών στο ATP Finals από το 2011.

"Έχω μεγάλο θαυμασμό για εκείνον και για όλα όσα κάνει στο court. Μου δίνει κίνητρο, μου δείχνει ότι είναι πιθανό. Είναι πρότυπο ακόμα και για μένα, που είμαι ένας από τους κύριους αντιπάλους του. Βλέποντας την καριέρα του σε συνδυασμό με αυτά που κάνει σήμερα, σε εμπνέει", πρόσθεσε ο Nole, αναφερόμενος στον Federer.

Το ATP Finals μπορεί να τελείωσε, η χρονιά όμως δεν τελείωσε για τον Djokovic, που θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην τελική φάση του Davis Cup. Θυμίζουμε πως είχε βοηθήσει τη Σερβία να κατακτήσει το παρθενικό Davis Cup της ιστορίας της, το 2010.

"Τώρα θα γυρίσω στο σπίτι, πιθανότατα οι άλλοι θα κοιμούνται ήδη. Θα περάσουμε λίγο χρόνο μαζί, όχι για πολλές μέρες, γιατί μετά πρέπει να πάω στη Μαδρίτη για το Davis Cup. Μετά θα κάνω λίγες διακοπές, θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Νιώθω ευλογημένος που είμαι πατέρας και ανυπομονώ να περάσω χρόνο μαζί τους."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots