ATP
Υποψήφιοι στα βραβεία ΠΣΑΤ Στέφανος και Απόστολος Τσιτσιπάς - απουσιάζει η Σάκκαρη

 
Υποψήφιοι στα βραβεία ΠΣΑΤ Στέφανος και Απόστολος Τσιτσιπάς - απουσιάζει η Σάκκαρη
Υποψήφιοι στα βραβεία ΠΣΑΤ Στέφανος και Απόστολος Τσιτσιπάς - απουσιάζει η Σάκκαρη
tennisnews team Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 - 12:03

Οι Στέφανος και Απόστολος Τσιτσιπάς είναι υποψήφιοι στα φετινά αθλητικά βραβεία που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ, ωστόσο αίσθηση προκαλεί η απουσία της Μαρίας Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς, με τεράστιες επιτυχίες στη φετινή σεζόν, όπως ήταν η είσοδός του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, η συμμετοχή στα ημιτελικά του Australian Open και φυσικά το πολύ πρόσφατο και σπουδαιότερο όλων, η κατάκτηση του ATP Finals.

Ο ανταγωνισμός ωστόσο θα είναι τεράστιος, καθώς ανάμεσα στους αθλητές που διεκδικούν το βραβείο, είναι ο MVP της κανονικής σεζόν 2018-19 του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς και ο πολύ σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας, που η αλήθεια είναι πως δεν είχε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, αλλά είναι ο νικητής του βραβείου τα 4 τελευταία χρόνια!

Αναλυτικά, οι συνυποψήφιοι του Τσιτσιπά στην κατηγορία του καλύτερου αθλητή, είναι οι: Κριστιάν Γκολομέεβ (κολύμβηση), Απόστολος Τεληκωστόγλου (ταεκβοντό), Χρήστος Βολικάκης (ποδηλαδία), Μίλτος Τεντόγλου (στίβος), Κώστας Μπανιώτης (στίβος), Νίκος Μαυρομμάτης (σκοποβολή), Γιάννης Αντετοκούνμπο (μπάσκετ), Γιάννης Φουντούλης (υδατοσφαίριση), Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική), Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση), Χρήστος Στέφανος Ξένος (καράτε), Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Γιάννης Καλανδαρίδης/Θανάσης Παλαιοπάνος (κωπηλασία) και Κωνσταντίνος Δρυγούτης (τεχνική κολύμβηση).

Στην κατηγορία του καλύτερου προπονητή για το 2019, υποψήφιος είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς, που φυσικά δε σταμάτησε καμία ημέρα να είναι στο πλευρό του Στέφανου. Από 12 ετών τον ακολουθεί στο tour σε κάθε τουρνουά και πλέον είναι διακεκριμένος σε διεθνές επίπεδο, καθώς και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους προπονητές στο ATP Tour.

Οι συνυποψήφιοί του στην κατηγορία, είναι οι: Άκης Οικονόμου (κολύμβηση), Χρήστος Αλμασίδης (ταεκβοντό), Λάμπρος Βασιλόπουλος (ποδηλασία), Μίτσελ Κρίερ (στίβος), Θανάσης Δελενήκας (ξιφασκία), Οδυσσέας Δήμας (άρση βαρών), Γιώργος Πομάσκι (στίβος), Τάσος Κορακάκης (σκοποβολή), Θόδωρος Βλάχος (υδατοσφαίριση), Χάρης Παυλίδης (υδατοσφαίριση), Μάξιμος Χατζηλιάδης (καράτε) και Γιώργος Τσούγκος (στίβος).

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Μαρίας Σάκκαρη από τις λίστες υποψηφίων του ΠΣΑΤ, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να κάνει επίσης μια σπουδαία χρονιά. Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ήταν η κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος WTA στο Ραμπάτ, καθώς και η άνοδος στο No.22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017, η Μαρία είχε συμπεριληφθεί στην κορυφαία τριάδα των αθλητριών της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ, αυτή τη χρονιά όμως, την καλύτερη της καριέρας της, δεν συμπεριλήφθηκε στην πρώτη επιλογή. Μια "ηχηρή" απουσία που σχολιάστηκε αρκετά, όπως και αυτές του Δημήτρη Ιτούδη στην κατηγορία των προπονητών και της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ στην κατηγορία των ομάδων. 

Γι' αυτόν ακριβώς και το λόγο, κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που σε συνέντευξή του για το Sport 24 Radio 103,3, είπε: "Η Μαρία είναι δημοφιλέστατη και άξια αθλήτρια. Είναι 23η στην διεθνή κατάταξη. Στον δικό μας κατάλογο φτάνουμε μέχρι το 12 στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η βαθμολογία πάει σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωταθλήματα ή τα ευρωπαϊκά. Σίγουρα το νούμερο 23 στο επαγγελματικό τένις είναι συγκλονιστικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots