ATP
Monfils: "Θα ήθελα να μπω στο Top 5"

 
Monfils: "Θα ήθελα να μπω στο Top 5"
Monfils: "Θα ήθελα να μπω στο Top 5"
tennisnews team Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 - 19:10

Σε συνέντευξή του στη Σαουδική Αραβία, όπου βρέθηκε για τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας για το 2020, ο Gael Monfils αναφέρθηκε στον επόμενο αντίπαλό του, Στέφανο Τσιτσιπά, στη νέα γενιά, στους "Big 3", αλλά και στο μεγάλο στόχο για τη νέα σεζόν. 

Σε λίγες ημέρες (19-21 Δεκεμβρίου) ξεκινάει το Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι και ο Monfils, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ήταν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Ανυπομονώ να παίξω στο Άμπου Ντάμπι. Μόνο άλλη μια φορά είχα ξαναπαίξει και ήταν θαυμάσια εμπειρία. Αυτο'το τουρνουά είναι θαυμάσιο, γιατι παίζεις με τους καλύτερους του κόσμου. Είναι ό,τι καλύτερο για να κάνεις κάποιες προσαρμογές στο παιχνίδι σου", δήλωσε ο Monfils στο Sport360.

"Όλοι ξέρουμε πως οι παίκτες είναι πολύ δυνατοί. Είναι κάποιοι από τους καλύτερους στον πλανήτη. Είναι απίστευτο τουρνουά και είμαι ευγνώμων που θα είμαι μέρος του φέτος", πρόσθεσε ο 33χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει υψηλές βλέψεις για το 2020.

"Θέλω να ανακαλύψω πράγματα που δεν είχα κάνει στο παρελθόν. Θα ήθελα να βρεθώ στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα είναι θαυμάσιο αν καταφέρω να το πετύχω την επόμενη σεζόν."

Ο Monfils, έκανε επίσης ένα σχόλιο για τους Big 3, Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic, τους οποίους είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

"Είμαι πολύ τυχερός που έχω παίξει απέναντί τους. Αυτό είναι σίγουρο. Είναι η καλύτερη γενιά που είχε ποτέ το τένις. Είναι τιμή και ευγνωμοσύνη να είμαι μέρος αυτής της γενιάς. Να παίξω απέναντι σ' αυτούς τους θρύλους, είναι κάτι εκπληκτικό."

Τέλος, ο Monfils μίλησε και για τη νέα γενιά, αναφερόμενος κυρίως στον αντίπαλό του, Τσιτσιπά, αλλά και στους Daniil Medvedev και Hyeon Chung, που επίσης συμπεριλήφθηκαν στη φετινή λίστα παικτών του Mubadala.

"Όλοι τους είναι απίστευτοι. Βελτιώθηκαν πολύ γρήγορα και είμαι μεγάλος τους θαυμαστής. Παίζουν όλοι απίστευτο τένις. Δε θα έλεγα ότι προτιμώ κάποιον από τους τρεις, γιατί και οι τρεις έχουν απίστευτο ταλέντο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots