ATP
Στο στόχαστρο ο Basilashvili!

 
Στο στόχαστρο ο Basilashvili!
Στο στόχαστρο ο Basilashvili!
tennisnews team Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 20:06

Μετά το μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα στοιχήματα που ξέσπασε και την αποκάλυψη πως ένας παίκτης από το Top 30 εμπλέκεται σε αυτό, πολλές ιστοσελίδες έσπευσαν να στοχοποιήσουν τον Nikoloz Basilashvili, προκαλώντας την αντίδραση του Γεωργιανού.

Πριν από λίγες μέρες, η έρευνα Γερμανών δημοσιογράφων έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο σκάνδαλο με στημένα στοιχήματα στο άθλημα του τένις, στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 135 επαγγελματίες παίκτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχε και το FBI, ένας από τους παίκτες αυτούς βρίσκεται στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και έχει κερδίσει 3 τίτλους. Η πρώτη σκέψη κάθε αναγνώστη, οδηγεί σε κάποιον παίκτη μονού, αυτό ωστόσο δεν το αποσαφηνίζει το ρεπορτάζ, αν δηλαδή αναφέρεται στην κατάταξη του μονού ή του διπλού.

Στη Γεωργία πάντως το προφίλ τους ταίριαξε με τον Nikoloz Basilashvili και πολλές ιστοσελίδες της χώρας αναδημοσίευσαν την ίδια είδηση, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, πως δηλαδή ο Basilashvili είναι αυτός ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Το θέμα πήρε τόση έκταση που αναγκάστηκε και ο ίδιος ο Γεωργιανός τενίστας να το σχολιάσει, ανεβάζοντας μερικά δημοσιεύματα στη σελίδα του στο Facebook, γράφοντας το σχόλιο: "Αυτή η είδηση είναι ψευδής και προέρχεται από μια ιταλική ιστοσελίδα. Τέτοιες επικεφαλίδες από αθλητικές σελίδες της Γεωργίας με θλίβουν."

Αν πάντως πρόκειται για παίκτη μονού, δεν έχουμε και πολλές περιπτώσεις. Οι παίκτες που βρίσκονται τώρα στο Top 30 και έχουν κερδίσει 3 τίτλους στην καριέρα τους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα: Basilashvili, Diego Schwartzman, Matteo Berrettini, Alex De Minaur και Benoit Paire.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots