ATP
Η "έκρηξη" του Medvedev και το point penalty (vids)

 
tennisnews team Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 - 17:10

O Daniil Medvedev δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του κατά τη διάρκεια του 2ου σετ της αναμέτρησής του με τον Diego Schwartzman, χτύπησε δυο φορές τη ρακέτα του στην καρέκλα του διαιτητή και τιμωρήθηκε με point penalty.

Αρκετός εκνευρισμος υπήρχε στον αγώνα του Schwartzman με τον Medvedev, για τα προημιτελικά του ATP Cup. Οι δυο παίκτες μοιράστηκαν ένα θερμό επεισόδιο στο τέλος του 1ου σετ, όταν ο Medvedev έκανε μια χειρονομία στον Schwartzman και ο τελευταίος τον αποκάλεσε "ανοήτο".

Ο Medvedev, ο οποίος τιμωρήθηκε με warning γι' αυτό το περιστατικό, μόλις δέχτηκε break στο 2ο σετ, πλησίασε τον διαιτητή του αγώνα, Mohamed Lahyani, και του ζήτησε τον λόγο για το warning. Το έκανε σε πολύ έντονο ύφος και μάλιστα χτύπησε δυο φορές τη ρακέτα του στην καρέκλα του διαιτητή, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty.

Παρά τα νεύρα του, ο Medvedev πήρε τη νίκη τελικά και έστειλε τη Ρωσία στα ημιτελικά του ATP Cup. Βέβαια, ούτε η χειραψία των δυο παικτών ήταν η ψυχραιμότερη, τουλάχιστον όμως φάνηκε να δείχνουν αμφότεροι ανωτερότητα και να μη δίνουν συνέχεια στο επεισόδιο.