ATP
Πλησιάζει ο Nole, στο Νο.4 ο Medvedev

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © ATP Cup
tennisnews team Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 - 19:20

O Novak Djokovic πλησίασε τον Rafael Nadal στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από την κατάκτηση του ATP Cup από τη Σερβία, ενώ ο Daniil Medvedev ξεπέρασε τον Dominic Thiem και επέστρεψε στο Νο.4.

Από τους 930, ο Novak Djokovic μείωσε τη διαφορά του από τον Rafael Nadal στους 515 βαθμούς, μετά και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2020, στην οποία κατάφερε να κερδίσει και τους 6 αγώνες που έδωσε στα μονά και να κατακτήσει το ATP Cup με την ομάδα της Σερβίας.

Αρκετά πίσω από τους Nadal και Djokovic είναι ο Roger Federer, ο οποίος ακολουθεί στο Νο.3, ενώ στο Νο.4 επέστρεψε ο Daniil Medvedev, που άφησε στο Νο.5 τον Dominic Thiem. Στην 6η θέση παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας με τη σειρά του, με τους Alexander Zverev (No.7) και Matteo Berrettini (No.8). Ο Roberto Bautista Agut κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.9 του κόσμου, ενώ το Top 10 συμπληρώνει ο Gael Monfils.

Ο Andrey Rublev, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Qatar Open της Ντόχα, σκαρφάλωσε στο Νο.18 του κόσμου, αφήνοντας πίσω του 5 θέσεις, ενώ 7 θέσεις κέρδισε ο Dusan Lajovic, που ανέβηκε στο Νο.27. Σημαντικές ανόδους στο Top 50 είχαν επίσης ο Daniel Evans, που άφησε πίσω του 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.33, καθώς και ο 21χρονος Casper Ruud, που κέρδισε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.46.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots