ATP
Becker: "Η νέα γενιά δεν έχει κότσια"

 
Boris Becker
Boris Becker
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 20:41

Μιλώντας στο Eurosport, o Boris Becker υποστήριξε πως οι παίκτες της νέας γενιάς δεν έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστήσουν ακόμα στα Grand Slam, επειδή υστερούν πνευματικά.

"Oι νέοι παίκτες έχουν σημαντική έλλειψη θάρρους. Δεν έχουν τα κότσια. Τους λείπει η σκέψη ότι: "Ok, βρίσκομαι εδώ, θέλω να κερδίσω και θα κάνω ό,τι χρειαστεί". Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος τους συμβουλεύει; ποιος τους προπονεί; Νομίζω πως η γενική εικόνα είναι πως οι νέοι παίκτες δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται να έχεις για να κερδίσεις ένα Grand Slam. Νομίζουν πως είναι μόνο το τένις, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χρειάζεται μια συμπεριφορά την οποία πρέπει να βγάζεις εκεί έξω μαζί σου", είπε ο Becker, στο Tennis Legends Vodcast του Eurosport.

Σύμφωνα με τον Γερμανό, οι παίκτες της νέας γενιάς δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν την πίεση που έχουν κληθεί να σηκώσουν στους ώμους τους και το breakthrough που χρειάζεται να κάνουν δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, αλλά με το πνευματικό κομμάτι του αθλήματος.

"Δεν θέλουμε να δούμε τον Federer στα 45 του να κερδίζει ακόμα παίκτες που θα έχουν τα μισά του χρόνια. Ίσως πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί με τους νέους παίκτες, για να ξυπνήσουν! Όλοι είναι ευγενικοί μαζί τους και τους χρυσώνουν το χάπι, όμως δεν κερδίζουν κανένα Grand Slam και αυτό δεν είναι καλό."

O John McEnroe συμφώνησε με τον Becker, αναφέροντας: "Είναι περισσότερο πνευματικό θέμα, αλλά και τεχνικά δεν έχουν αναπτύξει τα παιχνίδια τους αρκετά και πιστεύουν πως αυτό θα συμβεί από μόνο του. Πρέπει να έχεις plan B ή plan C, όταν το παιχνίδι σου δε λειτουργεί καλά. Όταν βλέπεις τον Federer να παίζει στα 38 του με τον Millman, παρατηρείς πως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά δουλεύει με το μυαλό του, προσπαθεί να βρει πως θα λυγίσει τον αντίπαλο. Δοκίμασε 4, 5 και 6 διαφορετικά πράγματα. Του έκανε slice, χρησιμοποίησε top spin, προσπάθησε να παίξει down the line, τον μετακίνησε cross-court, άρχισε να κάνει σερβίς-βολέ, έκανε όλα αυτά τα πράγματα με τον Millman και πάλι τον κέρδισε πολύ δύσκολα. Θα ήθελα να δω τον Shapovalov ή κάποιον απ' αυτούς τους παίκτες να προσαρμόζει το παιχνίδι του και να κερδίζει, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots