ATP
Becker: "Ο Nadal φαβορί στο Roland Garros"

 
Becker: "Ο Nadal φαβορί στο Roland Garros"
© REUTERS/Fabrizio Bensch
tn team Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 - 13:45

O Boris Becker πιστεύει πως ο Rafael Nadal θα επιστρέψει στα καλύτερά του μέχρι το Roland Garros και θα είναι ξανά το φαβορί, αλλά δεν ξεγράφει τον Novak Djokovic.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το Eurosport, o Becker μίλησε για τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων, Djokovic και Nadal. Πρώτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Djokovic, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και έχει μια πολύ καλή προσωπική σχέση, σχολιάζοντας το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε, φτάνοντας τις 378 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είναι απίστευτο το γεγονός πως έχει μείνει στο Νο.1 του κόσμου για 378 εβδομάδες. Ποτέ δεν πίστευα πως θα μπορούσε να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Ως συμπατριώτης της, φυσικά ήθελα να κρατήσει το ρεκόρ η Steffi Graf, αλλά ως φίλος του Novak, δεν μπορώ να πω κι ότι λυπήθηκα που την ξεπέρασε. Είναι φοβερός τύπος και σπουδαίος πρωταθλητής. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, αλλά αυτό σίγουρα θα είναι ένα ρεκόρ που θα μείνει στα βιβλία για πολύ καιρό. Και ακόμα συνεχίζει να το επεκτείνει, ακόμα έχει πολύ δρόμο!"

Για το αν ο Novak θα κυνηγήσει το calendar-Year Grand Slam, να κερδίσει δηλαδή όλα τα majors στο ίδιο έτος - κάτι στο οποίο έφτασε πολύ κοντά στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφερε - ο Becker είπε: "Δε νομίζω πως είναι κάτι που σκέφτεται αυτή τη στιγμή ο Novak. Αυτό που θέλει, είναι να κερδίσει το 23ο Slam του, να κάνει αυτό το ρεκόρ.

Το επόμενο Slam είναι το Roland Garros, αλλά κατά τη γνώμη μου εκεί θα είναι φαβορί ο Rafael Nadal, αν και ο Novak έχει επίσης καλές πιθανότητες. Θα δούμε τι έχουν να μας προσφέρουν αυτοί οι δυο σπουδαίοι πρωταθλητές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots