ATP
1ος τίτλος για τον Ruud στο Μπουένος Άιρες (vid)

 
1ος τίτλος για τον Ruud στο Μπουένος Άιρες (vid)
1ος τίτλος για τον Ruud στο Μπουένος Άιρες (vid)
tennisnews team Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 - 21:42

O Casper Ruud κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη στον τελικό του Argentina Open επί του Pedro Sousa.

Ο Ruud επιβλήθηκε του Sousa με 6-1, 6-4 στον τελικό του Argentina Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Μπουένος Άιρες, κερδίζοντας τον πρώτο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

O 21χρονος Νορβηγός πέτυχε 3 άσους, κέρδισε τους 27 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 16 στα δεύτερα. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point, ενώ αξιοποίησε τα 3 από τα 4 break point που δημιούργησε.

Στο 1ο σετ ο Ruud έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), ενώ στο 2ο σετ έκανε break στο ξεκίνημά του, για να προηγηθεί με 2-0 και να διατηρήσει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού το προβάδισμά του, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 70 λεπτά.

Ο Ruud, ο οποίος είχε παίξει στον τελικό του Χιούστον τον Απρίλιο του 2019, αγωνίστηκε για 2η φορά σε τελικό και κατέκτησε τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο. Αύριο, θα κερδίσει 11 θέσεις και θα βελτιώσει το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.35 της παγκόσμιας κατάταξης. 

O Sousa, ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, βρίσκεται στο Νο.145 της παγκόσμιας κατάταξης και αναμένεται να κερδίσει 38 θέσεις αύριο, πλησιάζοντας στο Top 100. Ο 31χρονος Πορτογάλος, είχε φτάσει στο career high του, Νο.99 στον κόσμο, πέρσι τέτοια εποχή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots