ATP
Sock: Κέρδισε μετά από 16 μήνες και ξέσπασε σε κλάματα (vid)

 
Sock: Κέρδισε μετά από 16 μήνες και ξέσπασε σε κλάματα (vid)
Sock: Κέρδισε μετά από 16 μήνες και ξέσπασε σε κλάματα (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 14:00

Ο Jack Sock πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο και έφτασε στα πρόθυρα να σταματήσει το τένις, αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη σε επίσημο τουρνουά στους τελευταίους 16 μήνες και δεν συγκράτησε τα δάκρυά του.

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, ο άλλοτε Top 10 τενίστας, επικράτησε του Νο.8 του ταμπλό στο Delray Beach, Radu Albot, με 3-6, 6-3, 7-6 (2). Έσωσε μάλιστα και ένα match point στο 3ο σετ, όταν ήταν πίσω με 5-6. Λίγα λεπτά μετά, ο Μολδαβός έστειλε τη μπάλα στο φιλέ με ένα backhand του και ο 27χρονος Αμερικανός, που μόλις είχε κάνει το 7-2 στο tie-break, ξέσπασε σε δάκρυα.

"Ήταν δυο δύσκολα χρόνια, ειδικά η περσινή σεζόν, δεν έπαιξα τόσο πολύ τένις. Ήμουν κοντά στο να σταματήσω να παίζω τένις, οπότε αυτή η νίκη σημαίνει πολλά. Χωρίς τους ανθρώπους που έχω κοντά μου, πιθανότατα δε θα βρισκόμουν εδώ. Τους ευχαριστώ που διατήρησαν την πίστη και τη θετικότητά μου, γιατί δε μου είχε απομείνει και πολύ", είπε ο Sock, ο οποίος θα επιστρέψει χάρη σ' αυτή τη νίκη και στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, απ' όπου είχε βγει τους τελευταίους 4 μήνες!

Οι τελευταίες νίκες που είχε πετύχει ο Αμερικανός στο tour, ήταν στο Masters του Παρισιού, το 2018. Μια χρονιά από την οποία επίσης δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το ισχίο του και πέτυχε συνολικά μόνο 9 νίκες σε 31 αναμετρήσεις.

Στις αρχές του 2019 είχε έναν τραυματισμό στον αντίχειρα, που τον ανάγκασε να μπει στο χειρουργείο και να χάσει 6 μήνες. Κατάφερε να πετύχει μόνο μια νίκη, στο μη βαθμολογούμενο τουρνουά του Laver Cup, αλλά συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες και στα βαθμολογούμενα τουρνουά είχε 8 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις - οι περισσότερες σε διοργανώσεις Challenger και οι δυο τελευταίες αναμετρήσεις στη σεζόν είχαν ολοκληρωθεί με εγκατάλειψη του Αμερικανού.

Όλα αυτά, ήρθαν λίγο μετά την καλύτερη φάση της καριέρας του, που ήταν στο τέλος του 2017, όταν κατάφερε να προκριθεί στο ATP Finals, να μπει στα ημιτελικά και να ανεβεί στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Η φετινή του σεζόν ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και αγωνίστηκε με wild card στο New York Open. Εκεί ηττήθηκε ξανά, από τον Marcos Giron, με 3-6, 4-6.

Επιτέλους το άλλαξε αυτό στο Delray Beach και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει για τη φάση των "16" του Delray Beach Open τον συμπατριώτη του, Steve Johnson.

"Είναι καλός φίλος. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου σαν τις παλάμες μας. Έχω ένα σχέδιο παιχνιδιού και θα προσπαθήσω να το εκτελέσω. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω πιο ελεύθερα τώρα, που επιτέλους έχω μια νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots