ATP
Πρωταθλητής ο Wild στο Σαντιάγκο (vid)

 
Πρωταθλητής ο Wild στο Σαντιάγκο (vid)
Πρωταθλητής ο Wild στο Σαντιάγκο (vid) © TennisTv
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 - 23:35

Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του στα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής, ο 19χρονος Thiago Wild, Νο.182 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Chile Open.

Ο 19χρονος Wild από τη Βραζιλία, επικράτησε στον τελικό του Chile Open του Casper Ruud με 7-5, 4-6, 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Χιλής.

Ο Wild είχε μια φανταστική εβδομάδα, κερδίζοντας κατά σειρά τους Facundo Bagnis, Juan Ignacio Londero, Cristian Garin και Renzo Olivo, πριν αναμετρηθεί στον τελικό με τον 21χρονο Ruud, Νο.38 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Wild, ο οποίος μπήκε με wild card στο τουρνουά του Σαντιάγκο, πέτυχε 17 άσους και έσβησε τα 8 από τα 11 break point που αντιμετώπισε. Στο 1ο σετ ο 19χρονος έμεινε 2 φορές πίσω με break, στο 0-1 και στο 1-2. Κατάφερε να αποφύγει το double break στο 5ο game, στο οποίο έσβησε 5 break point για να μειώσει σε 2-3.

Στο αμέσως επόμενο game o νεαρός Βραζιλιάνος έκανε το break back και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 7ο game επέστρεψε ξανά από το 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 12o game έκανε ακόμα ένα break o Wild, που πήρε το πολύ κλειστό αυτό σετ με 7-5.

Πιο απλά ήταν τα πράγματα στα δυο επόμενα σετ, με τον Ruud να κάνει το μοναδικό break του 2ου σετ στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4 και να το κατακτά με 6-4. Ο Wild απάντησε με ένα γρήγορο break στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, καθώς δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο του σετ από τη γραμμή του σερβίς.

Θυμίζουμε πως ο Wild πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ATP Tour πριν από μερικές ημέρες, στο τουρνουά της πατρίδας του, Rio Open, όπου επίσης πήρε wild card για να αγωνιστεί. Εκεί είχε κερδίσει τον Alejandro Davidovich Fokina και ηττήθηκε στο tie-break του 3ου σετ από τον Borna Coric στον 2ο γύρο.

Μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης την περασμένη Δευτέρα, όταν ανέβηκε στο Νο.182, κερδίζοντας 24 θέσεις. Μετά την συγκλονιστική του εβδομάδα στο Σαντιάγκο, αναμένεται να κερδίσει 69 ακόμα θέσεις και θα βρεθεί πολυ κοντά στο Top 100, καθώς θα φτάσει στο Νο.113 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots