"Επιβίωσε" από απίστευτη πρεμιέρα ο Rublev (vids)

 
"Επιβίωσε" από απίστευτη πρεμιέρα ο Rublev (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 9:48

O Andrey Rublev απώλεσε ένα προβάδισμα με 2-0 σετ και λίγο έλειψε να μείνει εκτός Australian Open από τον 1ο γύρο, στο τέλος όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη.

Ένα απίστευτο ματς έπαιξε στην πρεμιέρα του στο Australian Open o Andrey Rublev, ο οποίος έχασε ένα προβάδισμα με 2-0 σετ, κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό και τελικά επικράτησε του Thiago Wild με 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (10-6).

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.5 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς, καθώς μετά το νωθρό του ξεκίνημα και το 0-3 που βρέθηκε πίσω, κατάφερε να ανατρέψει το 1ο σετ, να το κερδίσει με 7-5, και αργότερα να προηγηθεί με 5-1 στο 2ο.

Ο Wild ήταν σε όλο το παιχνίδι επικίνδυνος και τελικά έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά στα επόμενα σετ. Αφού γέμισε (και) το 2ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 10ο game o Rublev, o Βραζιλιάνος προηγήθηκε με 4-1 στο 3ο, όπου είχε τον έλεγχο ως το τέλος.

Ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break και στο 4ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3 και δεν έχασε το προβάδισμα αυτό, για να το κλείσει στο 10ο game και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό 5ο σετ, ο Rublev έδειχνε να είναι οριακά καλύτερος, ωστόσο έχασε τις ευκαιρίες του να κλείσει το ματς στο 12ο game και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Συγκεκριμένα, είχε τριπλό match point στο 5-6, 0-40 και συνολικά 4 match points σ' αυτό το game, με τον Wild να τα σβήνει όλα και να στέλνει το σετ στο tie-break.

Εκεί ο Βραζιλιάνος προηγήθηκε ακόμα και με double break στο 4-1 και με 5-2 αργότερα. Φυσικά ήταν tie-break 10 πόντων (επειδή είναι 5ο σετ σε Grand Slam), με τον Rublev να στέκεται στο ύψος του την πιο κρίσιμη στιγμή και να παίζει πολύ συγκεντρωμένα και χωρίς λάθη τα επόμενα λεπτά, για να κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του ματς και να κατακτήσει το tie-break με 10-6.

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν ο Rublev, ο οποίος θα περιμένει την αναμέτρηση του Taro Daniel με τον Christopher Eubanks, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Νωρίτερα σήμερα, στα 3 σετ καθάρισε την αναμέτρησή του με τον Botic Van De Zandschulp o Jannik Sinner, που πήρε τη νίκη με 6-4, 7-5, 6-3, στην πρώτη του αναμέτρηση στη σεζόν. Στον 2ο γύρο ο Sinner θα αντιμετωπίσει έναν από τους Jesper de Jong και Pedro Cachin.

Δύσκολα πέρασε και ο Francisco Cerundolo, που κέρδισε στα 5 σετ τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Dane Sweeny, με 3-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2. Στον 2ο γύρο ο Αργεντινός θα αντιμετωπίσει τον Fabian Maroszan, που απέκλεισε τον Marin Cilic με 6-1, 2-6, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots