ATP
Σχέδιο προστασίας εργαζομένων από την ITF

 
Σχέδιο προστασίας εργαζομένων από την ITF
Σχέδιο προστασίας εργαζομένων από την ITF
tennisnews team Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 12:47

O πρόεδρος της ITF, David Haggerty, ανακοίνωσε κάποια μέτρα ώστε να αποζημιωθούν όσο γίνεται οι εργαζόμενοι της και να παραμείνει υγιής η παγκόσμια ομοσπονδία. Ένα απ' αυτά και η μείωση του δικού του μισθού, κατά 30%.

Το τένις περνάει δύσκολες στιγμές εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και η ITF θα έχει πολύ μεγάλο έλλειμμα το 2020, καθώς όλα τα Circuit που γίνονται υπό την αιγίδα της, σε επαγγελματικό ανδρών-γυναικών, juniors αγοριών-κοριτσιών, wheelchair tennis, seniors tennis και beach tennis, έχουν σταματήσει για 4 τουλάχιστον μήνες.

Ο πρόεδρος της ITF, David Haggerty, συμφώνησε να υποστεί μείωση του μισθού του κατά 30%, προκειμένου να ενισχύσει μια προσπάθεια που θα γίνει για να αποζημιωθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Δεν είναι γνωστός ο μισθός του Haggerty, αλλά σύμφωνα με το insidethegames.biz, το 2017 ήταν 642.000 δολάρια.

"Όσο αναστέλλουμε τουρνουά και θέτουμε προτεραιότητα την ασφάλεια σ' αυτές τις ιδιαίτερες περιστάσεις, έχουμε οδηγηθεί σε μια σειρά από σύνθετες πορκλήσεις. Μια απ' αυτές, είναι και η σημαντική απώλεια κερδών. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να προστατευθεί η μακροπρόθεσμη υγεία του οργανισμού μας και του αθλήματός μας, η ITF θα εφαρμόσει μια σειρά μέτρων, ξεκινώντας από σήμερα, που περιλαμβάνουν αποταμιεύσεις κάποιων πρότζεκτ, ένα σχέδιο προστασίας εργαζομένων και χρησιμοποίηση των κεφαλαίων που υπάρχουν σε απόθεμα στα ταμεία της ITF", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης.

Τα μέλη της Senior Leadership Team της ITF θα υποστούν επίσης μείωση του μισθού τους κατά 20%. Όσοι εργάζονται για τη διατήρηση των κρίσιμων επιχειρηματικών υπηρεσιών και βασικών πλατφορμών, που εργάζονται και αυτές τις ημέρες, θα χάσουν το 10% των αποδοχών τους. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν αυτή την περίοδο, όμως διατηρούνται στο σύστημα μισθοδοσίας της ITF. 

"Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί μια θεμελιώδη πρόκληση για την οργάνωση του αθλήματός μας. Στόχος μας, είναι να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του αθλήματός μας, σε συνεργασία με τα 210 κράτη-μέλη μας, γι' αυτό και παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις βραχυπρόθεσμα, ώστε να μπορέσουμε να παραδίδουμε το τένις σε μελλοντικές γενιές σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Haggerty.

Αυτή τη στιγμή όλα τα circuit βρίσκονται στον αέρα, καθώς το επαγγελματικό τένις έχει ανασταλεί έως τις 12 Ιουλίου. Ο Ιούλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας και είναι αμφίβολο αν το τένις θα μπορεί να επιστρέψει. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στατιστικά, υπάρχουν παγκοσμίως περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους 100 χιλιάδες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots