ATP
Wawrinka: "Μπορεί να μην παίξουμε ξανά φέτος"

 
Wawrinka: "Μπορεί να μην παίξουμε ξανά φέτος"
Wawrinka: "Μπορεί να μην παίξουμε ξανά φέτος"
tennisnews team Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 - 15:20

Όσο οι εβδομάδες περνούν, ο εφιάλτης να μην επανεκκινήσει το tour εντός της χρονιάς γίνεται όλο και πιο ζωντανός.

Σε μια από τις live συνομιλίες που έκανε δημόσια με τον Benoit Paire στο Instagram, o Stan Wawrinka δεν έκρυψε πως προετοιμάζεται ψυχολογικά για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ακόμα και γι' αυτό του να μην παιχτεί ξανά τένις φέτος, τουλάχιστον όχι στο κορυφαίο επίπεδο.

"Είναι δύσκολο να το φανταστούμε αυτή τη στιγμή. Το τένις είναι ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα για να διεξαχθεί με τον κορωνοϊό. Όχι μόνο οι χώρες πρέπει να ανοίξουν τα σύνορά τους, αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε ταξίδια όλοι μαζί. Το τένις θα είναι το τελευταίο βήμα. Το Roland Garros για παράδειγμα, δεν διοργανώνεται από 50 ανθρώπους. Ακόμα και αν παίξουμε χωρίς κοινό, θα απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε, όλα είναι πιθανά. Είναι πιθανό να μην παίξουμε ξανά τένις φέτος", είχε πει χαρακτηριστικά ο Ελβετός.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το να μην διεξαχθεί κανένα άλλο τουρνουά το 2020, είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι για τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες τένις του πλανήτη. Το είχε αποκαλύψει και ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, ο οποίος αρίθμησε όλα τα πιθανά σενάρια για το Australian Open του 2021 και σε ένα απ' αυτά, εξηγεί πως το αυστραλιανό Grand Slam μπορεί να είναι το πρώτο τουρνουά που θα γίνει μετά την αναστολή!

"Θα μας άρεσε αυτό, είναι ένα από τα σενάριά μας." Από τον προηγούμενο μήνα, ο Tiley είχε εκφράσει την άποψή του σχετικά με το τι θα συμβεί φέτος με την αναστολή: "Προσωπικά νομίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τένις αυτή τη χρονιά."

Τέλος, απαισιόδοξος φάνηκε και ο Rafael Nadal, στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Κυριακή η ισπανική ομοσπονδία τένις με την ομάδα Davis Cup: "Από τη δική μου οπτική γωνία, είμαι απαισιόδοξος πως το tour μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα. Στο τένις, πρέπει να ταξιδεύουμε κάθε εβδομάδα, να μένουμε σε ξενοδοχεία, να αλλάζουμε χώρες. Ακόμα και αν παίζουμε χωρίς κοινό, για να διοργανωθεί ένα τουρνουά, πρέπει να απασχοληθούν πολλοί άνθρωποι και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Σε διεθνές επίπεδο, βλέπω να έχουμε σοβαρό πρόβλημα."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots