ATP
"Federer και Nadal ήταν κατά της συγχώνευσης"

 
"Federer και Nadal ήταν κατά της συγχώνευσης"
"Federer και Nadal ήταν κατά της συγχώνευσης"
tennisnews team Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 - 17:00

Ο Vasek Pospisil, που είναι μέλος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, αποκάλυψε πως η συγχώνευση ATP-WTA που πρότεινε πρόσφατα ο Roger Federer και για την οποία συμφώνησε και ο Rafael Nadal, είχε προταθεί και παλιότερα από τον ίδιο, όμως τότε δεν τον στήριξαν οι δυο πολύ σπουδαίοι πρωταθλητές.

"Το τένις είναι διεθνές άθλημα. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει μια ενιαία ένωση παικτών, επειδή έρχεσαι αντιμέτωπος με διαφορετικούς νόμους εργασίας από διαφορετικές χώρες. Όταν τραυματίστηκα ωστόσο πέρσι, προσπάθησα να βρω μια λύση. Είχαμε βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στην ένωση", δήλωσε ο Pospisil στο TSN.

"Ο Novak (Djokovic) ήταν μαζί μας και είχαμε περίπου τους 80 από τους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών. Στο Top 20 είχαμε 12, αλλά τότε ούτε ο Roger, ούτε ο Rafa δεν ήταν μαζί μας. Ήθελαν μάλιστα να μιλήσουν οι δυο τους με τα Grand Slam, κάτι που ήταν ενάντια σε αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε. Είναι κρίμα, για να είμαι ειλικρινής", πρόσθεσε ο 29χρονος Καναδός.

"Έχω κάνει μερικές πολύ ωραίες συζητήσεις με τον Roger. Μου αρέσει, είναι υπέροχος. Υποστήριζε την ιδέα της ένωσης και συμφωνούσαμε σε πολλά θέματα, αλλά τελικά δεν στήριξε το κίνημα και αυτό καθυστέρησε σίγουρα τα πράγματα. Στο τέλος όμως, το σύνολο των παικτών είναι δυνατότερο από δυο μεγάλους παίκτες. Δεν μπορείς να βάλεις δυο παίκτες να παίζουν συνέχεια μεταξύ τους έναν αγώνα επίδειξης σε κάθε τουρνουά. Έτσι το τένις δεν θα πήγαινε μακριά."

Τον καιρό της πανδημίας πάντως, ο Federer ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε την ιδέα, δείχνοντας πως αν τεθεί ξανά το ζήτημα θα είναι σ' αυτούς που θα το στηρίξουν. Σ' αυτούς θα βρίσκεται και ο Nadal, που είχε συμφωνήσει με τον Ελβετό με δικό του tweet.

Ο Νικ Κύργιος παρόλα αυτά δεν είχε συμφωνήσει. Αντιθέτως, αναρωτήθηκε σε τι θα ωφελούσε την ΑΤΡ μια τέτοια κίνηση και έγραψε κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση. Ο Pospisil είπε λίγα λόγια και για τη στάση του Ελληνοαυστραλού.

"Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν μια άποψη χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, απλά επειδή νιώθουν πως πρέπει να πουν κάτι. Ίσως αυτό συμβαίνει και με τον Νικ. Δε νομίζω πως είναι σε θέση να έχει άποψη, όταν απλά ακούει γι' αυτό για πρώτη φορά και δεν έχει καμιά πληροφορία. Αρκετοί το κάνουν αυτό και δεν θα είχα πρόβλημα να το πω και μπροστά του."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots