ATP
Djokovic: "Μπορώ να σπάσω τα ρεκόρ του Federer" (vid)

 
Djokovic: "Μπορώ να σπάσω τα ρεκόρ του Federer" (vid)
Djokovic: "Μπορώ να σπάσω τα ρεκόρ του Federer" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 - 15:23

Μπορεί η πανδημία να τον "χτύπησε" περισσότερο, μιας και ήταν ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο για αρκετές εβδομάδες πριν την αναστολή του tour, ωστόσο ο Novak Djokovic δεν παύει να πιστεύει πως είναι σε θέση να "σπάσει" τα δυο πολύ μεγάλα ρεκόρ του Roger Federer που κυνηγάει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παίζει μέχρι τα 40 του!

"Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Αυτό πηγάζει από την αυτοπεποίθηση που πάντα έχω, επειδή κάνω αυτό που αγαπάω περισσότερο. Φυσικά, έπρεπε να θυσιάσω πολλά πράγματα και πάντα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να τους αφήνω για ένα μήνα και αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά την ίδια στιγμή είμαι ευγνώμων για το ότι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου ακόμα με στηρίζουν. Πιστεύω πως το τένις με επέλεξε και όχι το ανάποδο", είπε ο Djokovic, στην τηλεοπτική εκπομπή In Depth with Graham Bensinger.

"Πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω τα περισσότερα Grand Slam και να σπάσω το ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτοί είναι σίγουρα οι δυο μεγαλύτεροι στόχοι μου. Αλλά δεν είναι και τα μόνα πράγματα που μου δίνουν κίνητρο. Αυτό που με γεμίζει καθημερινά, έχει να κάνει περισσότερο με την προσωπική μου βελτίωση και ανάπτυξη."

Τέλος, όσον αφορά το αν μπορούμε να τον δούμε να παίζει μέχρι τα 40 του, ο Nole έδειξε αρκετά δεκτικός: "Δεν πιστεύω στα όρια. Τα όρια είναι απλά μια ψευδαίσθηση του μυαλού. Θέλω να παίξω πολύ ακόμα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να διατηρήσω και κάποιες συγκεκριμένες ρουτίνες για να παραμείνω υγιής. Όλα πρέπει να λειτουργήσουν με μια αρμονία και να έχω προσωπική ζωή και χρόνο με την οικογένειά μου. Ο αριθμός των τουρνουά που θα παίζω θα μειωθεί σύντομα. Μπορεί να παίζω και μέχρι τα 40, αλλά πιθανότατα θα είμαι στραμμένος μόνο στα μεγαλύτερα τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots