ATP
Χρόνια πολλά Novak! (vids)

 
Χρόνια πολλά Novak! (vids)
Χρόνια πολλά Novak! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 - 13:05

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών και βεβαίως υποψήφιος GOAT, o Novak Djokovic, έγινε 33 σήμερα και το γιορτάζουμε με ένα αφιέρωμα με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στα γήπεδα.

Ο Nole ήταν ο πιο φορμαρισμένος τενίστας πριν την αναστολή του tour λόγω της πανδημίας, μετρώντας 21 διαδοχικές νίκες στο tour και φτάνοντας τους 17 Grand Slam τίτλους με την κατάκτηση του Australian Open - που τον έκανε και τον μοναδικό τενίστα που κέρδισε Grand Slam σε 3 διαφορετικές δεκαετίες!

Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει στις εβδομάδες στο Νο.1 όλα τα ρεκόρ, έχοντας αυτή τη στιγμή 282 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή έναντι 286 του Pete Sampras και 310 του Roger Federer, ενώ βεβαίως το μεγαλύτερο ρεκόρ που κυνηγάει είναι τα 20 Grand Slam του Federer και τα 19 του Rafael Nadal, έχοντας 3 και 2 λιγότερα αντίστοιχα από τους δυο μεγάλους του αντιπάλους.

Με την πρόσφατη κατάκτηση του Australian Open, έγινε ο μοναδικός παίκτης στη συνολική ιστορία του αυστραλιανού major με 8 τίτλους, ενώ όταν συμπλήρωσε το Grand Slam καριέρας στο Roland Garros το 2016, έγινε ο πρώτος παίκτης από το 1970 και την εποχή του Rod Laver, που κατάφερε να κερδίσει 4 διαδοχικά Grand Slam!

Ανεξάρτητα με τα δυο μεγάλα ρεκόρ που κυνηγάει και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει, έχει πιθανότατα και την πληρέστερη τροπαιοθήκη όλων των εποχών, αφού είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει όλα τα Masters 1000 τουρνουά, που είναι 9 στο σύνολο.

Το μόνο μεγάλο τουρνουά που λείπει από τη συλλογή του, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει ακόμα κάποιο χρυσό μετάλλιο, παραμόνο ένα χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο.

Για να γιορτάσουμε τα 33α γενέθλια του πολύ σπουδαίου Σέρβου τενίστα, θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Τα 17 championship point στα Grand Slam που κατέκτησε:

Ο καλύτερος πόντος του κάθε χρονιά σε διοργανώσεις της ΑΤΡ (2005-2019), όπως επιλέχθηκαν από το Tennis TV:

10 λεπτά σε "beast mode" (διοργανώσεις ATP):

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots