ATP
Η Collins επιτίθεται στον Djokovic

 
Η Collins επιτίθεται στον Djokovic
Η Collins επιτίθεται στον Djokovic
tennisnews team Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 - 17:06

Η Danielle Collines, με ένα μήνυμά της στα social media, επιτέθηκε στον Novak Djokovic, μετά και τις δηλώσεις του Σέρβου που καθίστουν αμφίβολη την παρουσία του στο US Open.

Θυμίζουμε πως ο Djokοvic εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του στα μέτρα ασφαλείας που πρότεινε η USTA για να διοργανώσει το US Open από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας έτσι γενικότερα ένα κλίμα αμφιβολίας, ακόμα και για τη διεξαγωγή του τουρνουά. Η Collins επιτέθηκε στον Σέρβο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι εύκολο για κάποιον που έχει κερδίσει 150 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα τουρνουά που έχει λάβει μέρος, να παίρνει αποφάσεις σαν κι αυτές που μπορούν να επηρεάσουν εκατοντάδες άλλους παίκτες.

"Κανείς μας δεν είχε την ευκαιρία να κερδίσει χρήματα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους παίκτες, ώστε να αρχίσουν να κερδίζουν ξανά χρήματα και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου λέει ότι μπορεί να μην παίξει (στο US Open) επειδή θα επιτρέπεται να φέρει μόνο ένα άτομο μαζί του και θα πρέπει να αφήσει πίσω την ομάδα του."

"Είναι εύκολο για κάποιον που έχει κερδίσει σχεδόν 150 εκατομμύρια στην καριέρα του, να λέει στους άλλους τι να κάνουν με τα χρήματά τους και αργότερα να απορρίπτει να παίζει στο US Open. Για εμάς όμως, τους περισσότερους παίκτες, που δεν ταξιδεύουμε μαζί με ολόκληρη ομάδα, είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε ξανά. Θα ήταν ωραίο αν ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου στήριζε αυτή την ευκαιρία και δεν τη χάλαγε για όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους", σχολίασε η Αμερικανίδα, σε ένα κείμενο που δημοσίευσε μέσα από το Instagram.

Ο Roger Federer έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα αγωνιστεί σε κανένα άλλο τουρνουά φέτος και εκτός από τον Djokovic, αμφίβολος για το US Open θεωρείται και ο Rafael Nadal, που δήλωσε πως αυτή την περίοδο σίγουρα δεν θα ρίσκαρε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Είναι βάσιμο το ενδεχόμενο η USTA να μη διοργανώσει το US Open εξαιτίας των απουσιών των "Big 3", καθώς η ζημιά για το τουρνουά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν θα πουλήσει εισιτήρια, θα είναι ανεπανόρθωτη. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος πολλών παικτών, που θα χάσουν σχεδόν έναν μήνα ακόμα από το tour και βεβαίως το US Open, που είναι ένα από τα πλουσιότερα τουρνουά της χρονιάς.

"Μερικοί από τους παίκτες φοβούνται ότι το τουρνουά δεν θα διεξαχθεί, αν οι κορυφαίοι παίκτες δεν αγωνιστούν. Αυτός δεν είναι ο τρόπος να διεξάγεται το άθλημά μας, ένα Grand Slam θα έπρεπε να γίνεται, με ή χωρίς τους κορυφαίους", είπε η Lindsay Davenport, στο Tennis Channel.

Το θέμα του US Open ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ATP, με περισσότερους από 400 παίκτες να λαμβάνουν μέρος. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ στο US Open, ενώ αναφέρθηκαν τα 3 επικρατέστερα σενάρια αυτή τη στιγμή, σχετικά με την επάνοδο του τένις και την αμερικανική hard court season του Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots