Τα 3 σενάρια για το US Open και την επιστροφή του tour

 
Τα 3 σενάρια για το US Open και την επιστροφή του tour
Τα 3 σενάρια για το US Open και την επιστροφή του tour
tennisnews team Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 - 22:11

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης που έγινε μεταξύ της ATP και εκατοντάδων παικτών, αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια που ακούστηκαν για την επιστροφή του tour.

Αυτή την Τετάρτη, η ATP πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη με τους παίκτες, με κύριο θέμα το US Open, για το οποίο έγινε πολύς ντόρος τα τελευταία 24ωρα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν 420 παίκτες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της L'Equipe και προέκυψαν τρια βασικά σενάρια.

Το πρώτο, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί και προταθεί από τη USTA, είναι να γίνει στη Νέα Υόρκη και το Cincinnati Masters. Αυτό το σενάριο ακυρώνει τα προκριματικά του US Open, μειώνοντας έτσι τις θέσεις των μονών από 256 σε 128, καθώς και τις θέσεις των διπλών από 128 σε 48 (από 64 ζευγάρια σε 24 ζευγάρια). Αποκλείει δηλαδή αυτό το ενδεχόμενο περισσότερες από 400 θέσεις στα 4 ταμπλό μονών και διπλών ανδρών-γυναικών.

Αν γίνει αυτό, η USTA έχει ενημερώσει να παραδώσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που αφαιρείται από τα χρηματικά έπαθλα, με την ATP να διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει τα χρήματα αυτά στα τουρνουά της ευρωπαϊκής χωμάτινης σεζόν, που θα γίνει μετά το US Open.

Το δεύτερο σενάριο που συζητήθηκε, είναι να ακυρωθεί το Masters του Σινσινάτι. Το US Open θα διατηρήσει σε αυτή την περίπτωση τα προκριματικά του ταμπλό και τα ταμπλό των διπλών θα είναι διευρυμένα. Το τρίτο και πιο απαισιόδοξο σενάριο, είναι να ακυρωθεί τελείως το US Open.

Αναμένεται να γνωρίζουμε περισσότερα μέχρι τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, όταν και θα γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ATP.

Είναι γνωστό πάντως ότι η USTA θέλει να διοργανώσει το US Open με πολύ συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, στα οποία πολλοί είναι αντίθετοι, με μπροστάρη τον Novak Djokovic, που εξέφρασε και δημόσια τη διαφωνία του. Με δεδομένη την απουσία του Roger Federer, που ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος, είναι πολύ πιθανό να "μποϊκοτάρουν" το US Open και οι Djokovic και Rafael Nadal και να τους ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι παίκτες, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί το σενάριο της ακύρωσης, σε περίπτωση που η USTA κρίνει πως δε θα έχει κανένα κέρδος με τη διεξαγωγή του. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots