ATP
Εκτός δράσης έως το 2021 ο Federer!

 
Εκτός δράσης έως το 2021 ο Federer!
Εκτός δράσης έως το 2021 ο Federer!
tennisnews team Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 - 10:46

O Roger Federer ανακοίνωσε πως ό,τι και αν γίνει τους επόμενους μήνες με το tour, δεν θα αγωνιστεί έως και το 2021, εξαιτίας μιας επέμβασης που χρειάστηκε να κάνει στο γόνατό του.

Όπως ανακοίνωσε μέσα από τις σελίδες του στα social media, o Ελβετός είχε ένα πισωγύρισμα με τον τραυματισμό του στο γόνατο και αποφάσισε να υποβληθεί σε αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αφήσει το πρόβλημα πίσω του. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη δράση για το υπόλοιπο της σεζόν.

"Ελπίζω να είστε υγιείς και ασφαλείς. Πριν λίγες εβδομάδες, αντιμετώπισα ένα πισωγύρισμα με την αρχική μου ανάρρωση και έπρεπε να κάνω μια γρήγορη αρθροσκοπική επέμβαση στο δεξί μου γόνατο. Τώρα, όπως είχα κάνει και το 2017, σκοπεύω να πάρω όσο χρόνο χρειαστεί για να είμαι 100% έτοιμος να παίξω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Θα μου λείψουν οι fans μου και το tour πάρα πολύ, αλλά ανυπομονώ να σας δω όλους ξανά στο ξεκίνημα της σεζόν του 2021", έγραψε ο Federer, ο οποίος σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση την περίοδο της αυστραλιανής σεζόν, τον Ιανουάριο του 2021.

O Federer, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα από το Australian Open και έπειτα. Στη Μελβούρνη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά χωρίς να είναι στο 100% του, καθώς από τότε αντιμετώπιζε προβλήματα με το γόνατό του. Είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic με 3-0 σετ (6-7, 4-6, 3-6).

Μετά από την Αυστραλία απέσυρε τη συμμετοχή του από όλα τα τουρνουά έως και τη σεζόν του γρασιδιού, προαναγγέλοντας έτσι ένα μεγάλο διάλειμμα από το tour, πριν ακόμα ανασταλεί από τον Covid-19. Τελικά, το διάλειμμα αυτό επεκτείνετε μετά και την επέμβασή του σε ολόκληρη τη χρονιά και αναμένεται να συμπληρώσει 11 μήνες απουσίας, όταν θα αγωνιστεί ξανά.

Θυμίζουμε πως σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες (8 Αυγούστου), ο Federer θα γιορτάσει τα 39α γενέθλιά του και δεδομένου ότι θα αγωνιστεί τουλάχιστον και για την επόμενη σεζόν, σημαίνει πως είναι πλέον και επίσημο ότι θα τον δούμε σε μερικά από τα μεγαλύτερα στάδια του πλανήτη και στα 40 του!

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots