ATP
Τα 3 "φάουλ" του Djokovic

 
Τα 3 "φάουλ" του Djokovic
Τα 3 "φάουλ" του Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 - 21:24

Το τελευταίο 24ωρο οι πάντες τα έχουν βάλει με τον Novak Djokovic. Ο Σέρβος, που σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος για το ξέσπασμα της πανδημίας στο Adria Tour, είχε απαντήσει στις κριτικές πριν από λίγες ημέρες, υποστηρίζοντας πως όλα όσα γίνονται είναι νόμιμα και επιτρεπόμενα από τους ειδικούς. Υπάρχουν όμως και κάποια "φάουλ" από πλευράς του, τα οποία καταγράφηκαν και στον φακό.

Από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Adria Tour στο Βελιγράδι, περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, είχε ξεκινήσει να ασκείται δριμύτατη κριτική στον Djokovic, που ανέλαβε να διοργανώσει το Adria Tour στα Βαλκάνια για φιλανθρωπικό σκοπό. Το Novak Tennis Center ήταν γεμάτο για τρεις διαδοχικές ημέρες από φιλάθλους, οι παίκτες έκαναν κανονικές χειραψίες - στο μεικτό διπλό αντάλλαξαν αγκαλιές και φιλιά - ενώ έγιναν και εκδηλώσεις οι οποίες δε θύμιζαν σε τίποτα τη λογική στην οποία μας έχει βάλει τους τελευταίους μήνες η πανδημία.

Παρόμοια εικόνα είχαμε και αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ζαντάρ της Κροατίας, το οποίο ωστόσο διακόπηκε απότομα λίγο πριν τον τελικό και την τελετή λήξης, εξαιτίας της ανακοίνωσης του Grigor Dimitrov ότι έχει κολλήσει τον ιό.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, ο Djokovic ήταν καλεσμένος στο podcast του Eurosport "Tennis Legends" και ένα από τα θέματα ήταν η κριτική που δέχτηκε για το Adria Tour και την τήρηση των μέτρων. Η απάντησή του, ήταν πως όλα όσα είδαμε ήταν προβλεπόμενα σύμφωνα με τους ειδικούς.

"Είναι δύσκολο να εξηγήσω αυτή την κατάσταση, γιατί στη Σερβία και στις γειτονικές χώρες τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ότι στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προφανώς, από την πρώτη ημέρα του Adria Tour ακολουθούμε τους κανονισμούς και τα μέτρα που έχουν προταθεί από την επιστημονική ομάδα της κυβέρνησης και το τμήμα της δημόσιας υγείας"ήταν η απάντηση του Novak.

Όπως διαβάζουμε ωστόσο στην ειδική ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, νόμιμα ή μη, υπάρχουν 3 σημεία στις συστάσεις της κυβέρνησης τα οποία αψήφησαν εντελώς ο Djokovic και η παρέα του.

-Αποφύγετε τις αγκαλιές, τα φιλιά και τις χειραψίες. Διατηρήστε τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση από τους γύρω σας.

-Χρησιμοποιήστε μάσκα για να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους.

-Προσπαθήστε (στους εσωτερικούς χώρους) να μείνετε σε ένα δωμάτιο που αερίζεται καλά, με ένα παράθυρο που έχει τη δυνατότητα να ανοίξει.

(Πηγή: covid19.rs)

Από τα διάφορα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, κανένα από τα τρια παραπάνω μέτρα δεν τηρήθηκαν ούτε στη Σερβία, ούτε στην Κροατία. Για την ακρίβεια, δεν φάνηκε να υπάρχει καμία πρόθεση από τη διοργάνωση ώστε να τηρηθούν. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots