ATP
Mouratoglou: "Πήρα ένα μεγάλο μάθημα από τον Παγδατή" (vid)

 
Mouratoglou: "Πήρα ένα μεγάλο μάθημα από τον Παγδατή" (vid)
Mouratoglou: "Πήρα ένα μεγάλο μάθημα από τον Παγδατή" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 - 21:15

O Patrick Mouratoglou θυμήθηκε τις μέρες που προπονούσε τον Μάρκο Παγδατή και αποκάλυψε πως παρόλο που ο Κύπριος τενίστας ήταν μόλις 19 ετών τότε, του έδωσε ένα μεγάλο μάθημα.

Ο Mouratoglou, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο vidcast του Eurosport "Tennis Legends", γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2004, όταν βρισκόταν τότε στο πλευρό του Μάρκου Παγδατή, στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά και στο ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του Μάρκου.

Ο Μάρκος ήταν μόλις 19 ετών τότε και αγωνιζόταν στον τελικό του Bratislava Challenger στη Σλοβακία, απέναντι στον καλύτερο Σλοβάκο τενίστα και Νο.14 τότε στον κόσμο Dominik Hrbaty. Παρόλο που όλα έδειχναν να είναι εναντίον του, ο ανερχόμενος Κύπριος τενίστας είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι και εκτός από τον 2ο τίτλο του σε Challenger, μόλις ένα μήνα μετά από τον πρώτο στο Μπόλτον της Μεγάλης Βρετανίας, έδωσε και ένα μεγάλο μάθημα στον Mouratoglou.

"Όταν άρχισα να προπονώ, ένας από τους πρώτους μου παίκτες ήταν ο Μάρκος Παγδατής. Ήταν νέος και ταξίδεψα μαζί του σε ένα τουρνουά στην Μπρατισλάβα. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Dominik Hrbaty, ο οποίος ήταν στο Νο.14 του κόσμου τότε. Ο Μάρκος ήταν στο Νο.300. Ο αγώνας άρχισε, ο Μάρκος έχανε 1-4 μετά από λίγα λεπτά και θυμάμαι να σκέφτομαι: 'εντάξει, ο Hrbaty έχει καλύτερο backhand, καλύτερο forehand, καλύτερο σερβίς, καλύτερη κίνηση και σαφώς περισσότερη εμπειρία. Ο Μάρκος χάνει ήδη 1-4, δεν έχει καμία ελπίδα.'

Ο Μάρκος κέρδισε εκείνο το ματς. Και μη με ρωτήσεις γιατί, δεν έχω ιδέα! Ήταν μεγάλο μάθημα για μένα ως προπονητής γιατί αν ο Μάρκος είχε συνειδητοποιήσει τι σκεφτόμουν, μπορούσα να τον κάνω να χάσει αυτόν τον αγώνα. Ήταν απαίσια στάση προπονητή, απαίσια! Και είπα στον εαυτό μου: 'είναι η τελευταία φορά που δεν πιστεύω στον παίκτη μου 100%.' Ήταν μεγάλο λάθος, αλλά παράλληλα δείχνει ότι στο τένις όλα αφορούν τον ανταγωνισμό και στο υψηλότερο επίπεδο μερικοί πόντοι κάνουν τη διαφορά. Εξαρτάται λοιπόν από εσένα, το πως θα διαχειριστείς αυτούς τους πόντους", διηγήθηκε στο Tennis Legends και στον Mats Wilander ο Ελληνογάλλος προπονητής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots