ATP
Πρωταθλητής ο Rublev στο Kitzbuhel (vid)

 
Πρωταθλητής ο Rublev στο Kitzbuhel (vid)
Πρωταθλητής ο Rublev στο Kitzbuhel (vid)
tennisnews team Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 22:25

O Andrey Rublev κέρδισε τον Dominic Thiem σε έναν συναρπαστικό τελικό στο Kitzbuhel της Αυστρίας και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Thiem's 7.

Ο Rublev επικράτησε του Thiem με 6-2, 5-7, 10-8 στον πολύ γεμάτο τελικό του Thiem's 7, αλώνοντας το Kitzbuhel και κάνοντας το 2 στα 2 σε τίτλους στα τουρνουά που έχει αγωνιστεί κατά τη διάρκεια της αναστολής του tour λόγω του Covid-19.

Ο 22χρονος Ρώσος φαίνοταν να τα έχει όλα υπό έλεγχο με το καταπληκτικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς ήταν μπροστά με σετ και με break στο 6-2, 4-3. Ο αγώνας διακόπηκε από τη βροχή και όταν συνεχίστηκε ο Thiem κατόρθωσε να κάνει το break back σε ένα game στο οποίο είχε 5 break point και 6 ισοπαλίες, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Στη συνέχεια ο Αυστριακός προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5, σβήνοντας και ένα break point στο 11ο game, για να κάνει ένα ακόμα break στο 12ο game και να πάρει το 2ο σετ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο ματς.

Στο super tie-break πάντως προηγήθηκε μόνο σε ένα σημείο, στο 5-4, με τον Rublev να κερδίζει τους 4 επόμενους πόντους (8-5) και να μην κοιτάζει ξανά πίσω του, αξιοποιώντας το 3ο του match point για το τελικό 10-8.

Αυτή ήταν μόλις η 3η ήττα για τον Thiem σε 24 αναμετρήσεις που έχει δώσει τους 2,5 τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια της αναστολή του tour, σε διάφορα τουρνουά επίδειξης.

Ο Rublev έχει αγωνιστεί σαφώς λιγότερο, μόνο στο Adria Tour και στο Thiem's 7, έχει κερδίσει όμως και τα δυο τουρνουά που έχει λάβει μέρος, δείχνοντας επίσης να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε 8 αγώνες έχει μόνο μια ήττα, από τον Thiem, στο round robin του Kitzbuhel πριν από 3 μέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots