ATP
Χωρίς κόσμο τελικά η Ρώμη

 
Χωρίς κόσμο τελικά η Ρώμη
Χωρίς κόσμο τελικά η Ρώμη
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 - 18:56

Παρά τις προσπάθειες της ιταλικής ομοσπονδίας, όπως όλα δείχνουν το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί φιλάθλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Repubblica, η φιλοξενία φιλάθλων στους χώρους του Foro Italico δείχνει εξαιρετικά δύσκολη και κατά πάσα πιθανότητα το τουρνουά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς την προηγούμενη εβδομάδα απ' αυτή της έναρξης του Roland Garros.

Η επιστημονική υπηρεσία του ιταλικού κράτους απέρριψε τον σχεδιασμό της ιταλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, με την αιτιολογία ότι το ρίσκο για τη φιλοξενία φιλάθλων θα είναι πολύ υψηλό.

Ο σχεδιασμός της διοργάνωσης, είχε θέσει το όριο στους 17.000 φιλάθλους καθημερινά σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της διοργάνωσης. Πρότεινε να υπάρχουν κενά 43 εκατοστών σε κάθε κάθισμα των γηπέδων, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την επιστημονική υπηρεσία, καθώς η απόσταση αυτή κρίνεται ανεπαρκής.

Ακόμα πάντως τίποτα δεν είναι σίγουρο και θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες. Λίγο πριν από το ιταλικό Masters, αναμένεται να ανοίξουν και τα σχολεία στη χώρα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο τεστ για την Ιταλία, που έχει βιώσει ήδη ένα καταστροφικό πρώτο κύμα του ιού, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Internazionali BNL d' Italia είχε κάνει ξεκάθαρα λόγο για φιλάθλους στο Foro Italico και είχε ανοίξει μάλιστα την πλατφόρμα της προπώλησης των εισιτηρίων. Όπως όλα δείχνουν, θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα από τα εισιτήρια που πωλήθηκαν.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots