ATP
Οι 3 πρώτοι του ATP Finals

 
Οι 3 πρώτοι του ATP Finals
Οι 3 πρώτοι του ATP Finals
tennisnews team Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 - 12:59

Έπαιξαν μόλις σε 3 τουρνουά φέτος, ωστόσο ήταν αρκετά για τους 3 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, ώστε να προκριθούν στο ATP Finals του Λονδίνου! 

Ο λόγος βεβαίως για τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Dominic Thiem, που εκτός από τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, καταλαμβάνουν και τις 3 πρώτες θέσεις της κατάταξης Race to London.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η ATP, μετά από τη μεγάλη αναστολή του tour εξαιτίας του κορωνοϊού, ακόμα και αν γίνουν όλα τα υπόλοιπα τουρνουά όπως έχουν προγραμματιστεί από εδώ και πέρα, οι Djokovic, Nadal και Thiem έχουν ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο Λονδίνο.

Είναι φυσικά η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με μόλις 3 τουρνουά και για τους 3 πρώτους qualifiers. Ο Djokovic ξεκίνησε το 2020 με το εκπληκτικό 18-0 νίκες, κατακτώντας το ATP Cup με τη Σερβία, το 17ο Grand Slam της καριέρας του στο Australian Open και αργότερα και το Dubai Tennis Championships, κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό.

Ο Nadal τον ακολουθεί, έχοντας 13 νίκες στις 16 πρώτες αναμετρήσεις του στο 2020. Ο Ισπανός έφτασε μέχρι τον τελικό ATP Cup, όμως εκεί ηττήθηκε από τον ασταμάτητο Djokovic. Είχε ακόμα μια προσωπική ήττα στη νεοσύστατη διοργάνωση της Αυστραλίας, στα προημιτελικά από τον David Goffin, παρόλο που η Ισπανία κέρδισε τελικά το Βέλγιο και συνέχισε την πορεία της.

Στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς ο Rafa "λύγισε" στα προημιτελικά έπειτα από 4 πολύ κλειστά σετ από τον Dominic Thiem, ενώ τον Φεβρουάριο αγωνίστηκε και στο Ακαπούλκο, όπου κατέκτησε τον τίτλο, χωρίς να χάσει σετ σε 5 αναμετρήσεις.

Καλό ξεκίνημα στη χρονιά έκανε και ο Thiem, παρόλο που είχε 2 ήττες σε 3 αναμετρήσεις στο ATP Cup. O Αυστριακός στη συνέχεια έκανε το καλύτερο Grand Slam του σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εκτός χώματος, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό του Australian Open, κερδίζοντας 1.200 βαθμούς. Έδωσε μάλιστα μεγάλη μάχη, την οποία έχασε τελικά στα 5 σετ από τον Djokovic. Αγωνίστηκε σε ακόμα ένα τουρνουά, στο Ρίο της Βραζιλίας, όπου γνώρισε μια απρόσμενη ήττα στα προημιτελικά από τον Gianluca Mager, με αποτέλεσμα το ρεκόρ του στη χρονιά να διαμορφώνεται στο 9-4 νίκες. 

Η ATP ανακοίνωσε χθες πως το ATP Finals θα διεξαχθεί κανονικά από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου, αλλά χωρίς φιλάθλους. Με τους Djokovic, Nadal και Thiem να κλείνουν πριν την επανέναρξη της σεζόν τα τρια πρώτα εισιτήρια, μένουν ακόμα 5 θέσεις ανοιχτές για να ολοκληρωθεί η 8άδα των φιναλίστ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις αυτή τη στιγμή καλύπτουν οι Gael Monfils, Andrey Rublev, Cristian Garin και Alexander Zverev.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots