ATP
Νέα ανατροπή για 4άδα ο Wawrinka (vid)

 
Νέα ανατροπή για 4άδα ο Wawrinka (vid)
Νέα ανατροπή για 4άδα ο Wawrinka (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 - 18:35

O Stan Wawrinka έμεινε για δεύτερη διαδοχική μέρα πίσω με σετ, αλλά έχασε μόνο ένα game στα δυο επόμενα και έφτασε σε μια νέα ανατροπή και στη 13η διαδοχική νίκη του σε τουρνουά Challenger.

Σε έναν αγώνα που ενώ είχε τρια σετ διήρκησε μόλις 79 λεπτά, ο Wawrinka επιβλήθηκε του Sumit Nagal με 2-6, 6-0, 6-1 και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του Prague Open.

Ο Wawrinka, ο οποίος είχε μείνει πίσω με σετ και χθες απέναντι στον Oscar Otte, υπέστη 2 break στο 1ο σετ, στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2) και παρά την προσπάθειά του στο 8ο game, στο οποίο έσβησε 3 set points, το έχασε τελικά με 6-2.

Ξεκίνησε όμως μια αντεπίθεση διαρκείας ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων και ο υπόλοιπος αγώνας δεν είχε καμιά σχέση με αυτό το 1ο σετ. Κέρδισε 11 διαδοχικά games o Ελβετός, που πήρε με bagel το 2ο σετ και προηγήθηκε με 5-0 στο 3ο σετ, το οποίο τελικά κατέκτησε με 6-1.

Αυτή ήταν η 13η διαδοχική νίκη στο Challenger Tour για τον Wawrinka, που κατέκτησε τα δυο τελευταία Challenger στα οποία είχε αγωνιστεί, με το τελευταίο να είναι πριν από 10 χρόνια, το 2010.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά της Πράγας τον Τσέχο Michael Vrbensky, που κέρδισε νωρίτερα τον Elias Ymer με 6-2, 3-6, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Pierre-Hugues Herbert και Aslan Karatsev. O Herbert κέρδισε τον Tallon Griekspoor με 7-5, 5-7, 6-3, ενώ ο Karatsev απέκλεισε τον Henri Laaksonen, με 7-6 (3), 6-4.

Φωτογραφία: Instagram | Honza Žirovnický (@ziracs)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots