ATP
Στον τελικό - πάλι με ανατροπή ο Wawrinka! (vid)

 
Στον τελικό - πάλι με ανατροπή ο Wawrinka! (vid)
Στον τελικό - πάλι με ανατροπή ο Wawrinka! (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 - 14:43

O Stan Wawrinka μπήκε στον τελικό του Challenger της Πράγας, επιστρέφοντας για 3ο διαδοχικό παιχνίδι από σετ πίσω! 

Για 3η συνεχόμενη μέρα ο Wawrinka έμεινε με την πλάτη στον τοίχο, για 3η συνεχόμενη φορά όμως είχε και τη λύση, για να πάρει τη νίκη εις βάρος του Michael Vrbensky με 5-7, 6-3, 6-3 και να εξασφαλίσει την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Prague Open.

Ο Stan έμεινε πίσω με break από νωρίς, στο 1-3, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά με 4-3 και με 5-4. Ο Vrbensky ωστόσο, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.402 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, έκανε κι άλλο break στο 11ο game, προηγήθηκε εκ νέου με 6-5 και στο 12ο game έσβησε διπλό break point (6-5, 15-40) για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κατακτήσει το 1ο σετ.

Ο Wawrinka άνοιξε άμεσα στο 2ο σετ τον δρόμο για την ανατροπή, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 3-0. Δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς στο υπόλοιπο του σετ και έφτασε στο 6-3.

Στο 3ο σετ χρειάστηκε να σβήσει 2 break point στο 0-1, 15-40 για να μη μείνει πίσω με break, ενώ έκανε break στο αμέσως επόμενο game και πέρασε μπροστά με 2-1. Στο υπόλοιπο του 3ου σετ ήταν ένα ελεγχόμενο παιχνίδι για τον Stan, που έχασε μόλις 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και έκανε νέο break στο 9ο game (6-3), για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 20 λεπτά.

Αυτή ήταν η 14η διαδοχική νίκη σε Challenger τουρνουά για τον Wawrinka, που θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό, ανάμεσα στον Pierre-Hugues Herbert και στον Aslan Karatsev, για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό.

Φωτογραφία: Instagram | Honza Žirovnický (@ziracs)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots