ATP
Πρωταθλητής ο Wawrinka στην Πράγα (vid)

 
Πρωταθλητής ο Wawrinka στην Πράγα (vid)
Πρωταθλητής ο Wawrinka στην Πράγα (vid)
tennisnews team Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 - 15:52

O Stan Wawrinka κατέκτησε τον 3ο διαδοχικό τίτλο του σε τουρνουά της σειράς Challenger, καθώς κέρδισε τον Aslan Karatsev στον τελικό του Prague Open - στο μοναδικό παιχνίδι στην εβδομάδα που δεν έχασε σετ - και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Πράγα της Τσεχίας.

Για πρώτη φορά μετά από τρια συνεχόμενα παιχνίδια, ο Wawrinka δεν έμεινε πίσω με σετ, για να κερδίσει τον Karatsev με 7-6 (2), 6-4 και να κατακτήσει τον τίτλο στο Challenger της Πράγας.

Ο 35χρονος Ελβετός, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη, θυμίζουμε ότι χρειάστηκε τρεις διαδοχικές ανατροπές για να μπει στον τελικό. Είχε μείνει πίσω με σετ απέναντι στους Oscar Otte (3-6, 7-5, 6-1), Sumit Nagal (2-6, 6-0, 6-1) και Michael Vrbensky (5-7, 6-3, 6-3), αλλά ήταν σε θέση και στα τρια ματς να ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδό του όταν χρειάστηκε και να πάρει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Κέρδισε επίσης τον Roman Safiullin στον 1ο γύρο, και αυτόν στα τρια σετ, με 6-1, 4-6, 6-1.

Ο τελικός ήταν το μοναδικό παιχνίδι για τον Wawrinka που δεν είχε χαμένο σετ, με τον Ρώσο πάντως να γίνεται απειλητικός στο ξεκίνημα του ματς, έχοντας ένα break point στο 1ο game. O Stan είχε 3 break point στο 2ο game, αλλά ούτε εκείνος αξιοποίησε την κατάσταση και οι δυο παίκτες αργότερα κρατούσαν σχετικά έυκολα τα service games τους. Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, εκεί όπου ο Ελβετός ήταν πολύ συγκεντρωμένος και από το 0-2 κέρδισε 7 πόντους στη σειρά, για να το κατακτήσει με 7-2.

Στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίς για τον Wawrinka, που προηγήθηκε με 3-1 και είχε μάλιστα την ευκαιρία να κάνει και double break στο 5ο game (3-1, 40-30). Ο Karatsev διατήρησε τη διαφορά στο ένα break, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός στο σερβίς του Stan, που μέχρι το τέλος είχε τον έλεγχο και έκλεισε το σετ στο 10ο game, σερβίροντας για το 6-4.

O Wawrinka έφτασε τις 15 διαδοχικές νίκες στο Challenger Tour και φυσικά έχει κερδίσει τα 3 τελευταία Challenger τουρνουά στα οποία έλαβε μέρος. Το προηγούμενο ήταν το μακρινό 2010 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, ενώ είχε κερδίσει στο ίδιο τουρνουά και το 2009. Θα παίξει και την επόμενη εβδομάδα σε Challenger, ξανά στην Πράγα.

Φωτογραφία: Instagram | Honza Žirovnický (@ziracz)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots