ATP
1η νίκη μετά από 13 μήνες για τον Nishikori (vid)

 
Kei Nishikori - Albert Ramos
Kei Nishikori - Albert Ramos
tennisnews team Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:39

O Kei Nishikori πέτυχε την πρώτη του νίκη από τον Αύγουστο του 2019 στη Ρώμη, επί του Albert Ramos-Vinolas. Νικηφόρα ξεκίνησαν στο Internazionali BNL d' Italia και οι Grigor Dimitrov και Borna Coric, πρόωρα αποχαιρέτησαν το τουρνουά οι Karen Khachanov και Felix Auger-Aliassime.

O Nishikori, ο οποίος επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφερε σήμερα να πετύχει και την πρώτη του νίκη από τον Αύγουστο του 2019, επικρατώντας του Albert Ramos-Vinolas με 6-4, 7-6 (3), σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

O Nishikori, ο οποίος είχε πετύχει τις τελευταίες νίκες του στο περσινό US Open, έχασε τους επόμενους μήνες εξαιτίας τραυματισμού στον αγκώνα και όταν ετοιμαζόταν για να επιστρέψει, έγινε η αναστολή του tour από την πανδημία. Μια νέα ατυχία τον "χτύπησε" λίγο πριν το US Open, καθώς ήταν θετικός στον κορωνοϊό όταν ετοιμαζόταν για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η επιστροφή του.

Τελικά ταξίδεψε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στο Kitzbuhel την προηγούμενη εβδομάδα, χάνοντας τον πρώτο του αγώνα στο 2020 από τον Miomir Kecmanovic, που αργότερα κέρδισε και τον τίτλο!

Αυτή την εβδομάδα είχε ακόμα μια δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στον Ramos Vinolas, σε ένα παιχνίδι που ο Ισπανός έσωσε τα 9 από τα 10 break points που αντιμετώπισε! Ο Nishikori, ο οποίος κράτησε όλα τα service games του στο παιχνίδι, έκανε το μοναδικό break στο 10ο game του 1ου σετ και το πήρε με 6-4. Στο 2ο σετ είχε πολλές ευκαιρίες για να κάνει το break, με 5 από αυτές να είναι και match points, αλλά δεν το έκανε και τελικά το κέρδισε στο tie-break, με 7-3.

Είναι πολύ πιθανό ο Nishikori να παίξει στον 2ο γύρο με έναν από τους δυνατότερους παίκτες του ταμπλό, τον Stan Wawrinka, που θα παίξει αύριο στον 1ο γύρο, ενάντια στον Ιταλό qualifier, Lorenzo Musetti.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Grigor Dimitrov κέρδισε τον Gianluca Mager με 7-5, 6-1 και θα περιμένει τον αγώνα του Yoshihito Nishioka με τον Kecmanovic. Ο Jannik Sinner κέρδισε τον Benoit Paire με 6-2, 6-1 και θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο.

Ο Hubert Hurkacz επέστρεψε από break πίσω στο 3ο σετ και κέρδισε τον Daniel Evans με 6-3, 3-6, 7-5, ενώ ο Ugo Humbert απέκλεισε τον Kevin Anderson με 6-3, 7-6 (5) και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Fabio Fognini.

Ο Casper Ruud απέκλεισε το Νο.11 του ταμπλό, Karen Khachanov, με 6-3, 3-6, 6-1, και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Lorenzo Sonego, που επιβλήθηκε του Nikoloz Basilashvili με 6-3, 6-1.

Ο Marin Cilic κέρδισε τον Alexander Bublik με 6-7 (4), 6-2, 6-4 και θα αναμετρηθεί με τον David Goffin στον 2ο γύρο, ενώ ο Borna Coric επικράτησε του Cristian Garin, με 6-4, 6-4, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του από τη Νέα Υόρκη. Τέλος, ο Filip Krajinovic απέκλεισε τον Felix Auger-Aliassime, με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots