ATP
Νικηφόρα επιστροφή για τον Nole στο χώμα (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:23

Ο 4 φορές πρωταθλητής της Ρώμης, Novak Djokovic, συνδύασε με νίκη την επιστροφή του στις χωμάτινες επιφάνειες, επικρατώντας με 2-0 σετ του μαχητικού Salvatore Caruso στην πρεμιέρα του στο Internazionali BNL d' Italia.

Στον πρώτο του αγώνα στο χώμα για φέτος, αλλά και στην επιστροφή του στη δράση μετά τον άδοξο τρόπο με το οποίο ολοκληρώθηκε το νικηφόρο του σερί στο US Open, o Novak Djokovic έκανε ό,τι χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, κερδίζοντας τον σκληροτράχηλο και μαχητικό Salvatore Caruso με 6-3, 6-2.

O Σέρβος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, δείχνοντας ανεπηρεάστος από την απότομη αλλαγή της επιφάνειας. Από τη γραμμή του σερβίς δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, κερδίζοντας τους 26 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 11 από τους 16 στα δεύτερα, χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point.

Στο 1ο σετ ο Nole έκανε break στο 8o game, μετά από 2 χαμένες ευκαιρίες που είχε από το 6ο game, για να κάνει το 5-3 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-3. Στο 2ο σετ "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ιταλού, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να "κλειδώσει" τη νίκη του με ένα love service game, έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 60ή αναμέτρηση για τον Djokovic στο Foro Italico της Ρώμης, όπου έχει 51 νίκες και μόλις 9 ήττες. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και περσινός φιναλίστ στο ιταλικό Masters, διεκδικεί τον 5ο τίτλο του στη Ρώμη, μετά το 2008, το 2011, το 2014 και το 2015.

Στη φάση των "16" θα αντιμετωπίσει είτε τον Marco Cecchinato, που ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά, είτε τον συμπατριώτη και φίλο του, Filip Krajinovic, που απέκλεισε χθες τον Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots