ATP
7η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:58

Για 2η συνεχόμενη μέρα ο Novak Djokovic χρειάστηκε να μείνει περισσότερο από 2 ώρες στο court, ενώ έχασε και για 1η φορά σετ σ' αυτή την εβδομάδα, απέκλεισε όμως και τον Dominik Koepfer για να προκριθεί στα ημιτελικά της Ρώμης για 7η διαδοχική χρονιά.

Ο Dominik Koepfer πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και "έπεσε" μαχόμενος απέναντι σε έναν Novak Djokovic που ούτε σήμερα ήταν σε καλή μέρα, αλλά έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη επί του Γερμανού qualifier με 6-3, 4-6, 6-3 και να μπει σε ακόμα έναν ημιτελικό στη Ρώμη.

Θα είναι ο 7ος συνεχόμενος ημιτελικός στο Internazionali BNL d' Italia για τον Σέρβο και ο 11ος συνολικά, σε 14 παρουσίες στο τουρνουά. Επίσης έφτασε τις 53 νίκες στο Foro Italico, σε 62 αναμετρήσεις (53-9).

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα όλα έδειχναν ότι ο Djokovic δε θα είχε δύσκολο απόγευμα, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν με την ώρα. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προηγήθηκε με 4-0, αλλά ο Koepfer μείωσε σε 4-3. Αυτό δεν προβλημάτισε τον Nole, που έκανε άμεσα νέο break και τελικά κέρδισε το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 ο Σέρβος, πλησιάζοντας σε μια ακόμα straight sets νίκη. Αντιμετώπισε όμως προβλήματα τα επόμενα λεπτά και υπέστη άλλα 2 break, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ισοφαριστεί στο 3-3, αλλά να χάσει και για 1η φορά σετ στο τουρνουά, με τον Koepfer να κερδίζει το 10ο game με απανωτά λάθη του Djokovic.

Στο αποφασιστικό σετ ο Γερμανός παρέμεινε μαχητικός, ο Djokovic έκανε όμως αυτό που χρειάστηκε για να μην απειληθεί περισσότερο. Από νωρίς απέκτησε τον έλεγχο κάνοντας break για το 3-1 και στο 9ο game έκανε ένα ακόμα break (6-3), για να σφραγίσει τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά στο τερέν.

Για 2η συνεχόμενη μέρα ο Djokovic έμεινε πάνω από 2 ώρες στο court, αφού και χθες, παρά το γεγονός πως δεν έχασε σετ από τον Filip Krajinovic, χρειάστηκε 2 ώρες και 7 λεπτά για να τον κερδίσει.

Σήμερα ο Djokovic είχε 24 winners και 38 αβίαστα λάθη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν κατάφερε να σώσει κανένα από τα 4 break points του Koepfer στο ματς, με αποτέλεσμα να πρέπει να παίξει ένα γεμάτο παιχνίδι.

Στα ημιτελικά της Κυριακής, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο Casper Ruud, που απέκλεισε νωρίτερα τον Matteo Berretini. Θα διεκδικήσει τη 10η πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης, αφού στους προηγούμενους ημιτελικούς το ρεκόρ του είναι 9-1 νίκες!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots